Sport

A jucat la FCSB și a suferit o traumă imensă: „Nu aveam ce să mâncăm”

Bănel Nicoliță a făcut mărturisiri emoționante despre viața sa. Fostul stelist a trecut prin mai multe momente grele în copilărie, când era nevoit să adoarmă flămând.
06.10.2022 | 13:01
A jucat la FCSB si a suferit o trauma imensa Nu aveam ce sa mancam
A jucat la FCSB și a suferit o traumă imensă: „Nu aveam ce să mâncăm”. FOTO: sportpictures.eu
ADVERTISEMENT

În spatele fostului fotbalist al Stelei (n.r. – actuala FCSB), Bănel Nicoliță, stă o copilărie grea, perioadă în care a fost nevoit să lupte pentru a suplini lipsurile lui și ale celor 6 frați ai săi.

Bănel Nicoliță, dezvăluiri emoționante din copilărie: „Nu aveam ce să mâncăm!”

Bănel Nicoliță a vorbit fără rețineri despre momentele grele din copilăria sa. Fostul fotbalist în vârstă de 37 de ani a mărturisit că de multe ori adormea nemâncat.

ADVERTISEMENT

„Nu aveam ce să mâncăm! Erau zile în care dormeam nemâncați. Nu mi-a fost niciodată rușine s-o recunosc. Dimineața, când ne trezeam, cine prindea hăinuța pentru școală o lua. Făceam cu schimbul. Cu haina, cu adidașii, cu tricoul și așa mai departe. Mă bucur că am avut puterea să trec peste multe în viață”, a dezvăluit Bănel Nicoliță, pentru gsp.ro.

Fostul internațional român a mărturisit că și-a ajutat familia din toate punctele de vedere. „De la 8 ani am băgat bani în casă. Munceam cu ziua. Mergeam de la cinci dimineața la muncă, apoi mă duceam la școală și după la antrenament. Nu m-am dat la o parte de la nimic. Ce era pentru familie nu refuzam niciodată. Eu am ajutat pe toată lumea și le-am oferit toată dragostea mea, nu doar banii”, a mai spus Bănel Nicoliță.

ADVERTISEMENT

Bănel Nicoliță, ajutat în perioada de la Dacia Unirea Brăila

Bănel Nicoliță a primit ajutor la vârsta de 15 ani, când a semnat cu Dacia Unirea Brăila. Omul de afaceri turc, Hussein Tekinalp, i-a oferit o casă lui Bănel Nicoliță și locuri de muncă pentru membri familiei sale.

(N.r. Casa de la Făurei e construită de tine?) Da, iar unuia dintre frații mei i-am dat un apartament pe care eu îl aveam la 15 ani. L-am primit când am semnat cu Dacia Unirea Brăila, de la Hussein Tekinalp. Omul ăla m-a întrebat când să semnez dacă doresc ceva.

ADVERTISEMENT

Și i-am spus: ‘Uitați, vreau să-mi luați o casă oriunde’. Avea o fabrică la Ianca, lângă Brăila. ‘Îți iau un apartament. E chiar la intrarea în Ianca, lângă fabrică. Îți voi oferi și locuri de muncă pentru familia ta'”. A fost cea mai mare bucurie să am o casă”, a mai spus Bănel Nicoliță.

Bănel Nicoliță, optimist după momentele grele din copilărie

În ciuda problemelor pe care a trebuit să le înfrunte, Bănel Nicoliță dezvăluie că a avut o copilărie săracă, dar frumoasă. „Am avut o copilărie frumoasă, chiar dacă a fost săracă. Când veneau weekend-urile mergeam și jucam fotbal pe izlaz pe surprizele din guma Turbo, cu mașinuțe.

ADVERTISEMENT

Le strângeam de luni până vineri, iar sâmbăta jucam pe ele. Ne adunam mulți copii, aia era cea mai mare bucurie”, a mai spus fostul internațional.

Fostul stelist a mărturisit că a vrut să se omoare în urmă cu 16 ani, după autogolul din partida cu Real Madrid, din grupele Champions League,

Bănel Nicoliță a intenționat să investească în CS Făurei, dar în cele din urmă, din cauza problemelor financiare echipa s-a retras din Liga a 3-a.

  • 300.000 de euro a investit Bănel Nicoliță la Făurei
  • 37 de selecții are Bănel Nicoliță la naționala României

  • Cota BETANO pentru FCSB: 1,85 este cota pentru „Fără gol după minutul 74” la Silkeborg – FCSB. Vezi aici toate cotele!

ADVERTISEMENT