Life

A mers ştiinţa prea departe? Cum arată şi cât costă tehnologia care te ajută să “vorbeşti” cu rudele decedate

O nouă evoluție a tehnologiei. S-a creat o modalitate virtuală prin care poți ”vorbi” cu cei decedați. Pentru asta trebuie să plătești bani grei.
10.01.2023 | 11:29
A mers stiinta prea departe Cum arata si cat costa tehnologia care te ajuta sa vorbesti cu rudele decedate
Cum funcționează tehnologia prin care a-i putea vorbi cu o persoană decedată. Sursa foto: pixabay
ADVERTISEMENT

Tehnologia pare că a ajuns la un apogeu uriaș. Specialiștii în domeniu lucrează de zor la o invenție virtuală, prin care poți purta un dialog cu o persoană care a plecat în lumea de dincolo.

Tehnologia atinge un alt nivel. Serviciul prin care poți lua legătura cu cei decedați

Sud-coreenii sunt autorii noii tehnologii ce stârnește interes și dubii, simultan. Aceștia se laudă că pot face în așa fel încât cei vii să-i aibă în fața unui ecran pe cei decedați.

ADVERTISEMENT

Sud-coreeni explică fapta lor ca o alinare a suferinței pentru apropiații unui mort, iar costurile nu sunt unele de trecut cu vederea, ci pornesc de la 1000 de lire sterline pe oră.

Joseph Murphy, directorul de dezvoltare a afacerii, spune că invenția este ideală pentru oamenii care știu că nu mai au mult de trăit și doresc astfel ca software-ul să le învețe gesturile și vocea, pentru ca cei dragi să aibă impresia că sunt ca și vii.

ADVERTISEMENT

O persoană aflată pe moarte trebuie să petreacă ore în fața unei camere, astfel încât să-i fie bine memorate toate trăsăturile. Ulterior, se va crea un personaj similar virtual, dar tot contracost, în jur de 20.000 de lire.

Serviciul a stârnit controverse printre sud-coreeni, iar Murphy este conștient de ele. Însă, nu are de gând să renunțe la creația sa, mai ales că știe că poate alina dorul și suferința oamenilor.

ADVERTISEMENT

”Am constatat deja că este foarte polarizant. Unii oameni adoră oportunitatea de a trăi pentru totdeauna în acest fel, dar mulți oameni consideră că nu este autentic.

Dar oamenilor le place că își pot împărtăși amintirile după ce mor și doresc ca familia lor să își amintească de ei într-o stare sănătoasă”, a transmis Joseph Murphy pentru Daily Mail.

ADVERTISEMENT

Comunicăm cu persoanele decedate după moartea lor?

Pierderea unei persoane poate fi o adevărată dramă pentru cei care au îndrăgit-o. Mulți acceptă cu greu decesul cuiva apropiat și se întreabă ce se întâmplă cu sufletul său.

Totodată, sunt oameni care încearcă să ia legătura cu morții prin practici interzise de religia creștin-ortodoxă, necromanție sau spiritismul.

”Trebuie să acceptăm cu smerenie existența tainei și să nu încercăm să dăm târcoale pe scara de serviciu pentru a trage cu urechea pe la uși”, potrivit părintelui Alexandru Elchianinov, informează creștinortodox.ro

ADVERTISEMENT
Tags: