Life

A murit actrița Valeria Ogășanu, soția lui Virgil Ogășanu. Cauza decesului

Actrița Valeria Ogășanu, soția lui Virgil Ogășanu, s-a stins din viață. Vestea cumplită a fost anunțată de fiul celor doi.
26.02.2023 | 21:49
A murit actrita Valeria Ogasanu sotia lui Virgil Ogasanu Cauza decesului
Actrița Valeria Ogășanu a murit. Sursa foto: Colaj Fanatik
ADVERTISEMENT

Valeria Ogășanu s-a stins din viață la vârsta de 76 de ani. Soția actorului Virgil Ogășanu suferea de mai multe afecțiuni, iar timp de doi ani s-a luptat cu o boală cumplită. Fiul regretatei actrițe a anunțat vestea tristă.

Valeria Ogășanu a murit. Actrița avea 76 de ani

Născută la 23 septembrie 1946 în București, actrița a absolvit Institutul de Artă Teatrală și Cinematografie în 1969. În 1968, Valeria Ogășanu a avut primul rol în filmul “Vin cicliștii”. A avut roluri și în alte producții cunoscute, cum ar fi “Frații Jderi”, “Fram” și “Trandafirul galben”.

ADVERTISEMENT

Vestea tristă a fost anunțată de fiul Valeriei și al lui Virgil Ogășanu. “Drum lin în Lumină, iubită mamă! Te iubesc!”, a a scris Mihai Ogășanu pe pagina sa de Facebook.

Valeria și Virgil Ogășanu au fost căsătoriți timp de 40 de ani. Cei doi actori s-au cunoscut pe scena Teatrului Bulandra, acolo unde a început și povestea lor de dragoste. Au fost împreună timp de câțiva ani, după care s-au căsătorit.

ADVERTISEMENT

Mihai Ogășanu este singurul lor fiu, fiind un cunoscut compozitor din România. A compus unele dintre hiturile interpretate de Loredana Groza, cum ar fi “Extravaganzza”, “Zig-zagga” sau “Le, le”.

De ce boală suferea îndrăgita actriță

Actrița suferea de mai multe afecțiuni, în urma cărora a survenit decesul. Valeria Ogășanu și restul familiei s-au îmbolnăvit și de COVID-19 și au petrecut două săptămâni în spital. După ce a fost infectată cu coronavirus, în 2021, actrița a început să se simtă din ce în ce mai rău. În cele din urmă, organismul i-a cedat. De doi ani, aceasta se lupta cu cancerul.

ADVERTISEMENT

“Azi, la ora 9 dimineața, mama mea dragă a încetat din viață, a plecat la Cer, după o luptă dură, de doi ani, cu cancerul. În ultima perioadă începuseră suferința și durerile, i-a fost din ce în ce mai greu.

Așa a vrut Dumnezeu să se întâmple. Pe tata îl susținem cât putem, și el suferă enorm, s-au iubit, s-au adorat toată viața, a fost o iubire imensă. Niciodată nu ești pregătit pentru astfel de momente grele, iar când îți mor părinții este foarte dureros. Odată cu moartea mamei simt că s-a rupt o bucățică din mine, din inima mea, acesta este sentimentul.

ADVERTISEMENT

Mama va fi înmormântată marți, la ora 12.00, în cimitirul din comuna Cornu. A avut o formă rară de cancer, care i-a împânzit tot corpul, care nu i a permis nici să fie operată, a fost ceva galopant. Ultimele zile a vrut să le petreacă nu în spital, ci cu noi, la căsuța din Cornu, aici a vrut să fie înmormântată la Cornu”, a declarat Mihai Ogășanu, potrivit impact.ro.

Virgil Ogășanu (82 de ani) soțul regretatei actrițe, a urmat și el, la rândul său, Institutul de Artă Teatrală şi Cinematografică în 1964, la clasa profesoarei Beate Fredanov.  A fost repartizat la Teatrul Tineretului din Piatra-Neamţ. În 1962 a avut debutul cinematografic, atunci când a apărut în filmul “Doi băieţi ca pâinea caldă”.

ADVERTISEMENT
Tags: