News

A murit asasinul român care a ucis cu sânge rece o voleibalistă. Valentin Ion fusese eliberat de numai câteva zile din închisoare

A murit Valentin Ion, asasinul plătit care a ucis o voleibalistă olandeză. Bărbatul fusese eliberat din închisoare pentru a-și da ultima suflare acasă.
15.03.2024 | 16:40
A murit asasinul roman care a ucis cu sange rece o voleibalista Valentin Ion fusese eliberat de numai cateva zile din inchisoare
A murit asasinul român care a ucis cu sânge rece o voleibalistă. Cine era Valentin Ion. Foto: Știrile PRO TV
ADVERTISEMENT

Numele lui Valentin Ion s-ar putea să nu spună prea multe românilor, însă bărbatul originar din România a devenit faimos în Olanda și Spania în 2013, după ce a asasinat-o pe Ingrid Visser, dar și pe iubitul acesteia, Lodewijk Severijn.

A murit Valentin Ion, asasinul plătit care a ucis o voleibalistă olandeză

Acum, după mai bine 10 ani de detenție, Valentin Ion a murit la câteva zile după ce a fost eliberat din penitenciar. Conform De Telegraaf, judecătorii i-au permis bărbatului să plece și să moară acasă, fiind bolnav de cancer în fază terminală, așadar nu mai avea scăpare.

ADVERTISEMENT

În 2013, criminalul din România și-a urmărit victimele și le-a ucis în bătaie. Meticulos a decis să dezmembreze cadavrele și să le îngroape în bucăți, într-o livadă de lămâi. S-a dovedit că Valentin Ion era un asasin plătit, angajat de managerul unul club local de volei.

Motivul? Victimele i-ar fi solicitat managerului o sumă de bani, iar acesta drept răspuns a angajat un asasin ca să-i omoare. Asasinul a fost condamnat la 34 de ani de închisoare în 2017, însă soarta a decis ca acesta să stea mai puțin după gratii.

ADVERTISEMENT

A fost eliberat din penitenciarul Campos del Rio tocmai pentru că nu mai avea mult de trăit. Valentin Ion a părăsit, așadar, penitenciarul din Murcia la vârsta de 70 de ani și a mai trăit doar câteva zile. Anchetatorii nu au reușit niciodată să determine dacă Valentin Ion a acționat singur, sau a avut complici.

Inițial, în anchetă apăruse și numele lui Constantin Stan, un alt român, însă acesta a fost în cele din urmă eliberat din lipsă de probe. A ajuns după gratii, pentru 34 de ani, și cel care a comandat asasinatul, Juan Cuenca. Acesta se află tot după gratii și cel mai probabil își va găsi sfărșitul acolo.

ADVERTISEMENT

Valentin Ion și omul de afaceri care l-a plătit să ucidă au fost obligați, de asemenea, să plătească daune de 200.000 de euro victimelor. Românul a dezvăluit, de asemenea, suma pentru care a ucis doi oameni: 1200 de euro. Victimele se aflau într-o casă de vacanță închiriată tocmai de Juan Cuenca, cel care le-a întins capcana letală.

Cine a fost Ingrid Visser, voleibalista ucisă cu sânge rece de Valentin Ion?

Ingrid Visser a fost o voleibalistă olandeză cu peste 500 de selecții pentru naționala Țărilor de Jos. Născută în 1977 și ucisă în 14 mai 2013, la doar 36 de ani, Ingrid Visser a bifat inclusiv prezențe la Jocurile Olimpice din 1996 și a fost campioană europeană cu Olanda în 1995.

ADVERTISEMENT

Ingrid Visser și iubitul său Lodewijk Severein au fost dați dispăruți la scurt timp după ce au fost uciși, după ce au ratat o programare la medic. Polițiștii le-au găsit rămășițele într-o livadă de lămâi câteva săptămâni mai târziu. Juan Cuenca Lorente, cel care a ordonat asasinatul, era patron al clubului de volei CAV Murcia 2005, unde Ingrid Visser activase. Se pare că iubitul voleibalistei îl împrumutase pe Juan Lorente cu câteva sute de mii de euro, iar acesta nu a mai avut de unde să le înapoieze banii.

ADVERTISEMENT
Tags: