News

A murit Constantin Nicolescu, fost președinte al Consiliului Județean Argeș și senator PSD

Constantin Nicolescu, fost președinte al Consiliului Județean Argeș și senator PSD în anii 2000, a murit. Politicianul avea 77 de ani.
13.06.2023 | 20:48
A murit Constantin Nicolescu fost presedinte al Consiliului Judetean Arges si senator PSD
Doliu în PSD: a murit Constantin Nicolescu, fost senator al formațiunii și președinte al CJ Argeș. Sursa foto: CJ Argeș
ADVERTISEMENT

Este doliul în Partidul Social Democrat: Constantin Nicolescu, fost președinte al Consiliului Județean (CJ) Argeș și senator PSD în anii 2000, a murit. Politicianul avea 77 de ani.

Doliu în PSD: a murit Constantin Nicolescu, fost senator al formațiunii și președinte al CJ Argeș

Organizația PSD Argeș a anunțat, într-un comunicat postat pe Facebook, decesul fostului lider local Constantin Nicolescu. ”Am aflat cu surprindere și profundă tristețe că astăzi (n.r. marți, 13 iunie) a încetat din viață Constantin Nicolescu, fost președinte al Consiliului Județean și al PSD Argeș.

ADVERTISEMENT

”A fost un profesionist apreciat în domeniul său de activitate – industria auto, un om de administrație dedicat și un politician respectat. Și-a dedicat întreaga pregătire și experiență profesională și politică județului Argeș, județ pe care l-a reprezentat ca senator și în Parlamentul României. Suntem alături de familia îndurerată în aceste momente de grea încercare. Dumnezeu să-l odihnească în pace!”, anunță social-democrații.

Născut în 1945, Constantin Nicolescu era de profesie economist. A intrat în politică încă din 1995, când a fost membru a PDSR și prim-vicepreședinte al Organizației Județene Argeș.

ADVERTISEMENT

A mai fost ales ca senator al României în legislatura 2000-2004. Nicolescu a condus organizația PSD Argeş din 2005 până în 2014. A ocupat funcţia de preşedinte al CJ Argeş între 2004 şi 2014. A demisionat după ce a fost acuzat de conflict de interese.

Mesaje de condoleanțe după decesul lui Constantin Nicolescu: ”Un adevărat lider al social-democraților”

Decesului lui Constantin Nicolescu a adus valuri de mesaje de condoleanțe din partea foștilor săi colegi. Marius Nicolaescu (PSD) spune despre Nicolescu că a fost un ”adevărat lider al social-democraților”.

ADVERTISEMENT

”Am primit cu o profundă tristețe vestea că domnul Constantin Nicolescu, fost Presedinte al PSD Argeș și al Consiliului Județean Arges, nu mai este printre noi. A fost mentorul de excelență care a condus generații întregi atât în plan politic cât și administrativ spre succes.

Cu toţii vom păstra amintirea unui prieten drag, a unui coleg de încredere, dar şi a unui profesionist remarcabil. A fost un adevărat lider al social-democraților, alături de care am avut onoarea și privilegiul să lucrez, un om de la care am învățat foarte multe atât în politică cât și în administrație! Este foarte dureros că oamenii atât de importanți și dragi ne părăsesc”, scrie acesta.

ADVERTISEMENT

CJ Argeș a transmis de asemenea un mesaj de condoleanțe. ”Am aflat cu tristeţe vestea trecerii la cele veșnice a fostului preşedinte al Consiliului Judeţean Argeş, Constantin Nicolescu.

Constantin Nicolescu a făcut parte din istoria administrativă și politică a acestui județ, dar și la nivel național. A fost prefect al județului Argeș, senator în Senatul României și președinte al Consiliului Județean Argeş, dar și președinte al organizației județene a PSD”, a notat contul de Facebook al instituției.

ADVERTISEMENT