News

Doliu în lumea politică! Un fost parlamentar al PSD s-a stins din viață

S-a stins din viață un fost deputat din partea social-democraților. Vestea a venit din partea primarului municipiului Râmnicu Vâlcea, Mircia Gutău. Deputatul a ocupat această funcție la începutul anilor 2000.
25.11.2021 | 21:45
Doliu in lumea politica Un fost parlamentar al PSD sa stins din viata
Doliu în lumea politică! Un fost parlamentar al PSD s-a stins din viață. Sursa Foto: Facebook/ Anton Mitaru
ADVERTISEMENT

A murit fostul deputat social-democrat Anton Mitaru la vârsta de 76 de ani. Acesta s-a născut în 1945, exact anul când s-a încheiat cel de-al Doilea Război Mondial. Anunțul a venit din partea primarului municipiului Râmnicu Vâlcea, Mircia Gutău prin intermediul mass-media.

Cu toate acestea, primarul Mircia Gutău nu a divulgat însă și care a fost cauza morții fostului deputat al Partidului Social Democrat.

ADVERTISEMENT

Mesajul primarului de la Râmnicu Vâlcea, care a anunțat decesul

„Ne-a părăsit Anton Miţaru: un om drag, un administrator priceput al treburilor judeţului şi municipiului, un politician care a ştiut întotdeauna să negocieze pentru a găsi cea mai bună soluţie pentru comunitatea locală.

L-am cunoscut în numeroase ipostaze – prieten, colaborator apropiat în Primăria municipiului, profesionist gata să preia şi să ducă la bun sfârşit orice sarcină i se încredinţa – şi cu atât mai greu îmi vine, în aceste momente dureroase, să admit că de astăzi, Anton Miţaru a ieşit din viaţă pentru a intra în istoria locală.

ADVERTISEMENT

De numele său rămân legate o serie de realizări de excepţie în Râmnic şi în judeţ, care vor duce mai departe amintirea unui om dedicat celor din jur”, a scris Mircia Gutău.

Cine a fost Anton Militaru. Cariera sa politică

În perioada 2000-2004, Anton Mitaru a fost parlamentar din partea Partidului Social Democrat din România (PSDR).

ADVERTISEMENT

De asemenea, acesta a fost pentru o perioadă foarte scurtă de vreme și directorul societății Oltchim, una din cele mai mari companii de produse chimice din România.

Anton Mitaru devenit politician atunci când s-a alăturat Frontului Salvării Naționale chiar în anul 1990 până în 1992.

ADVERTISEMENT

După cei doi ani petrecuți în FSN s-a alăturat Partidului Democrat (PD), unde a ocupat chiar și funcția de vicepreședinte.

Mai apoi acesta a trecut la Partidul Democrației Sociale din România (PDSR – actualul PSD), din anul 1995 până în 2000.

În anul 2000 s-a alăturat Frontului Democrat Român Filiala Vâlcea, unde a fost și președinte.

Ca urmare, în anul 2000 a fost trecut pe listele parlamentarilor din PDSR, ajungând în Camera Deputaților, funcție pe care a avut-o până în anul 2004.

Ca și profesie, fostul deputat al PSD Anton Mitaru a fost inginer, având chiar și studii de doctorand la Institutul Politehnic Galaţi, Facultatea de Tehnologia Produselor Alimentare şi Tehnica Pescuitului, specialitatea morărit-panificaţie.

ADVERTISEMENT