News

A murit Dan Matei Agathon, fostul ministru al Turismului, fan inrăit al lui Dinamo. Politicianul avea 73 de ani

Dan Matei Agathon, fostul ministru al Turismului, dar şi fost membru în Consiliul de Administraţie la Dinamo, a încetat din viaţă la vârsta de 73 de ani.
20.07.2023 | 11:30
A murit Dan Matei Agathon fostul ministru al Turismului fan inrait al lui Dinamo Politicianul avea 73 de ani
Dan Matei Agathon a murit la 73 de ani
ADVERTISEMENT

Dan Matei Agathon a deţinut portofoliul de ministru al Turismului în două rânduri, în perioada 1992-1996 şi, respectiv, între 2000 şi 2003. A fost de asemenea deputat, în perioada 1992-2004. De numele său este legat proiectul Drakula Park, iniţiat alături de Adrian Năstase, proiect care însă nu s-a concretizat.

Dan Matei Aghaton a murit din cauza unor complicaţii provocate de diabet

Dan Matei Agathon a fost membru fondator al PDSR și deputat de Bacău, în perioada 1992-1996, 1996-2000 și 2000-2004. Anunţul decesului său a fost făcut de Alin Burcea, prim-vicepreşedinte al Asociaţiei Naţionale a Agenţiilor de Turism din România (ANAT).

ADVERTISEMENT

“Astazi s- a stins din viata fostul Ministru Dan Matei Agathon, pe care il consider Unicul Ministru din ultimii 33 de ani! Am avut onoarea sa lucrez 2 ani cu el si pot sa va spun ca a fost un om intr- adevar pasionat de aceasta Mare Industrie a Romaniei! Odihneste- te in pace, Prietene…”, este mesajul postat de preşedintele ANAT, pe Facebook.

În iunie 2013, Dan Matei Agathon a devenit președintele Federației Patronatelor din Turism și Servicii (FPTS). De asemenea, el a mai ocupat și funcția de vicepreședinte al Adunării Generale a Organizației Mondiale a Turismului. Pe lângă politică şi turism, una dintre marile sale pasiuni a fost fotbalul, el fiind pentru o vreme membru în Consiliul de Administrație al echipei Dinamo.

ADVERTISEMENT

În anul 2003, el a fost nevoit să-şi dea demisia din Consiliul de Administratie al CS Dinamo, ca urmare a incompatibilitatii dintre calitatea de deputat si cea de membru CA. “Nu puteam să nu mă conformez unei legi a României, însă inima mea bate în continuare pentru Dinamo. Eu am parcurs toate etapele la aceasta echipă: de la peluză am trecut la tribuna a doua, apoi la tribuna întâi şi acum la tribuna oficială”, declara la vremea respectivă Dan Matei Agathon.

Dan Matei Agathon
Dan Matei Agathon a murit la 73 de ani
Foto: Hepta

Potrivit surselor FANATIK, decesul lui Dan Matei Aghaton a fost cauzat de complicaţii provocate de diabet. În ultimele luni starea sa de sănătate s-a înrăutăţit, iar organismul său nu a mai răspuns la tratamentul împotriva bolii.

ADVERTISEMENT

„Dan Matei Agathon a fost recunoscut pentru abilitățile sale remarcabile de comunicare și marketing. A avut o relație deschisă și constructivă cu mass-media și a transmis cu pasiune frumusețea și potențialul turistic al României în cadrul târgurilor internaționale, standurile României fiind la acea vreme foarte dinamice, cu artiști, spectacole, artizani și alți invitați speciali.

În aceste momente de durere, Asociația Națională a Agențiilor de Turism își exprimă sincerele condoleanțe familiei îndurerate și tuturor celor care l-au cunoscut și apreciat pe Dan Matei Agathon.

ADVERTISEMENT

Am pierdut un lider excepțional și un susținător devotat al industriei turismului din România. Amintirea sa va rămâne vie și va continua să ne inspire în continuare”, se arată într-un comunicat transmis de Asociația Națională a Agențiilor de Turism.

ADVERTISEMENT