Life

Locul superb din România pe care turiștii l-au distrus. Era o perlă a turismului, dar acum e de nerecunoscut

Un loc superb din România a fost distrus de turiști. A fost și este în continuare o perlă a turismului, dar acum a ajuns să fie de nerecunoscut.
17.07.2023 | 09:24
Locul superb din Romania pe care turistii lau distrus Era o perla a turismului dar acum e de nerecunoscut
Locul superb din România pe care turiștii l-au distrus. Sursă foto: Turnul Sfatului / colaj Fanatik
ADVERTISEMENT

România are numeroase locuri de vis încărcate de peisaje, povești și legende. Chiar și așa, se pare că unii turiști nu prea le prețuiesc. Dovada cea mai clară este un loc superb din țara noastră care a fost distrus chiar de oameni.

Locul superb din România pe care turiștii l-au distrus

Dincolo de litoralul românesc, adorat de multe persoane și alte zone din România au rămas în istorie. O perlă a turismului a fost și este în continuare zona Bâlea. Numeroși turiști au ajuns aici de-a lungul anilor, însă ce au lăsat în urmă e de-a dreptul dureros.

ADVERTISEMENT

Cine ajunge în acest loc din România se bucură de un aer proaspăt, răcoros. Peisajele îți taie și ele răsuflarea, însă nu ai cum să treci cu vederea și alte detalii. Turiștii au distrus practic acest loc cu mizerie, gunoaie și nu numai.

Astfel, dacă mergi într-o excursie la Bâlea Lac, vei vedea un drum distrus, dar și o parcare nu tocmai prietenoasă pentru care trebuie să plătești 10 lei pe oră. Iar dacă mergi prin zona lacului vei vedea noroi, bălți imense și gunoi cât cuprinde.

ADVERTISEMENT

Tocmai din cauza frumuseții acestui loc din România, nu puțini sunt cei care merg să facă grătare. De asemenea, sunt persoane care adoră drumețiile. Din păcate însă, evită să mai strângă după ele mizeria rămasă.

Chiar și fotografiile costă la Bâlea Lac

Lângă lacul glaciar care îți taie răsuflarea se văd doze de bere aruncate, alături de pungi de plastic. Și pe apa lacului plutesc ambalaje de la diferite produse, dar și alte resturi aruncate de turiști.

ADVERTISEMENT

Iar dacă vrei să stai pe marginea lacului, pregătește-te. Acolo vei vedea numeroase mucuri de țigară aruncate de turiști. Cel mai interesant este faptul că dacă vrei să faci poze deosebite e nevoie să plătești.

Mai exact, cele mai interesante priveliști sunt blocate cu o bandă magnetică. Acolo, pentru a putea face o fotografie, vei fi nevoit să achiți o taxă, relatează Turnul Sfatului. Și dacă vrei să aduni alte amintiri din zonă, ar fi bine să știi că totul costă.

ADVERTISEMENT

„Găsim și foarte mulți vânzători de pietre semiprețioase. Aceștia le spun cumpărătorilor că au valoare, ajută la sănătate sau că le pot influența în bine starea psihică. Mai mult decât să admiri natura, în vârf de munte, la aer curat. În medie, costă câteva zeci de lei și sunt milioane de vânzare”, mai arată sursa citată.

ADVERTISEMENT