News

A murit Eugeniu Ilicea, figură importantă a Societăţii Academice de Medicină de Familie din România

07.11.2020 | 11:29
A murit Eugeniu Ilicea figura importanta a Societatii Academice de Medicina de Familie din Romania
A murit Eugeniu Ilicea, figură importantă a Societăţii Academice de Medicină de Familie din România Sursa foto: Facebook-George Ilicea
ADVERTISEMENT

Este doliu în lumea medicală românească după ce Eugeniu Ilicea, fondatorul Societăţii Academice de Medicină de Familie din România, s-a stins din viață în data de 5 noiembrie, la vârsta de 78 de ani.

Cunoscutul doctor Eugeniu Ilicea a fost profesor timp de 15 ani la Facultatea de Medicină, începând din 1996, iar până în 2018 a fost profesor asociat.

ADVERTISEMENT

În memoria acestuia, Univestitatea „Ovidius” din Constanţa a transmis un mesaj emoționant. Deasemenea, pierderea marelui doctor a fost notată de rudele acestuia pe rețelele de socializare.

Eugeniu Ilicea îndoliază lumea medicală românească

„Ne exprimăm regretul profund la vestea decesului colegului nostru, prof. univ. dr. Eugeniu Ilicea, cadru didactic titular în cadrul Facultății de Medicină, timp de 15 ani, începând din 1996, și profesor asociat până în anul 2018.

ADVERTISEMENT

Domnul profesor Ilicea a fost membru fondator și vicepreședinte al Societății Academice de Medicină de Familie din România, numele său reprezentând, astăzi, un reper în înființarea și dezvoltarea specialității de Medicină de Familie din țara noastră.

Pentru aportul deosebit adus evoluției acestei discipline, pentru numeroasele articole, studii și publicații ce au vizat-o, pentru generații de studenți și rezidenți, cărora le-a călăuzit pașii cu pasiune și determinare, în cei 22 de ani de activitate în cadrul UOC, domnul profesor Ilicea va rămâne în amintirea noastră ca un mentor dedicat, un bun coleg și dascăl.

ADVERTISEMENT

Transmitem sincere condoleanțe familiei îndurerate și tuturor celor care l-au cunoscut. Dumnezeu să-l odihnească în pace!“, este mesajul apărut pe site-ul Universității „Ovidius” din Constanța.

Totodată, trecerea în neființă a lui Eugeniu Ilicea este marcată de oamenii apropiați ai acestuia pe conturile de Facebook.

ADVERTISEMENT

Nepotul său a distribuit o serie de fotografii în compania medicului recent decedat, iar internauții au putut să le transmită condoleanțe rudelor. Deasemenea, fiul reputatului doctor a anunțat pierderea părintelui său pe rețelele de socializare.

ADVERTISEMENT
Tags: