Life

A murit Gina Nicolae Mănescu. Unde va fi înmormântată actrița

A încetat din viață actrița Gina Nicolae Mănescu. Locul în care își va dormi somnul de veci regretata vedetă. Avea 82 de ani.
03.04.2023 | 10:01
A murit Gina Nicolae Manescu Unde va fi inmormantata actrita
A încetat din viață actrița Gina Nicolae Mănescu. Locul în care își va dormi somnul de veci regretata vedetă. Avea 82 de ani. Sursa foto: Facebook. Colaj: Fanatik
ADVERTISEMENT

A murit una dintre cele mai cunoscute vedete de pe scena teatrului românesc. Unde va fi înmormântată actrița care a lăsat în urma sa o durere foarte mare în sufletele cunoscuților, dar și a celor care i-au urmărit activitatea artistică.

A încetat din viață actrița Gina Nicolae Mănescu. Locul în care își va dormi somnul de veci regretata vedetă. Avea 82 de ani

Gina Nicolea Mănescu, una dintre actrițele teatrului din România, a încetat din viață în cursul zilei de sâmbătă, 1 aprilie. Regretata vedetă avea 82 de ani, în momentul de față nefiind cunoscute cauzele decesului său.

ADVERTISEMENT

Îndrăgita artistă își va dormi somnul de veci în cimitirul Bellu din București, loc în apropierea căruia s-a născut și a copilărit. S-a plimbat mult pe aleile sale. Înmormântarea va avea loc miercuri, 5 aprilie, slujba urmând să înceapă la ora 12:00.

„Dumnezeu să o odihnească în pace și lumină”, „Veșnică pomenire!”, „Cum?! Când?! Doamne, ai grijă de sufletul ei…”, „Prețuire și neuitare pentru un om, artist, profesor drag! Dumnezeu să o ierte și să o țină în Împărăția Lui de Lumină!”.

ADVERTISEMENT

„Sincere condoleanțe!”, sunt o parte din mesajele de la oameni care apar pe pagina oficială de Facebook a regretatei actrițe Gina Nicolae Mănescu, care a avut o carieră artistică foarte lungă și frumoasă.

Cine a fost Gina Nicolae Mănescu

Gina Nicolae Mănescu s-a născut pe 15 februarie 1941, la București. A absolvit Institutul de Artă Teatrală și Cinematografică I.L. Caragiale în anul 1962, la clasa profesorilor George Carabin și Mihai Berechet. Mai târziu a debutat pe scena Teatrului Dramatic I.D. Sîrbu din Petroșani.

ADVERTISEMENT

Regretata actriță a avut ocazia să colaboreze cu unii dintre cei mai mari artiști ai vremii, sub îndrumarea scenică a Mariettei Sadova. Așa a ajuns să fie distribuită în spectacolul Passacaglia de Titus Popovici. Apoi a lucrat la Teatrul de Stat Regina Maria din Oradea.

A avut roluri importante în spectacole precum O noapte furtunoasă sau Dispariţia lui Galy Gay de Bertolt Brecht. Acestea i-au adus recunoașterea criticilor și admirația publicului. Vedeta a revenit în cele din urmă pe scenele din Capitală.

ADVERTISEMENT

De asemenea, între anii 1962-1979, Gina Nicolae Mănescu a fost angajată la Teatrul de Stat din Oradea și la Teatrul Maria Filotti din Brăila. Actrița a strălucit de fiecare dată, activând inclusiv ca păpușar, tehnică pe care a învățat-o în jurul vârstei de 40 de ani.

ADVERTISEMENT
Tags: