News

A murit ”Guru din Apuseni”, liderul spiritual al Copiilor Soarelui. Era acuzat că își viola adeptele

Guru din Apuseni Adi de la Brad, sau Vasile Ardelean Fărcaș, a murit în spital, unde a ajuns în stare gravă. Bărbatul fusese acuzat că își viola adeptele.
08.07.2022 | 12:04
A murit Guru din Apuseni liderul spiritual al Copiilor Soarelui Era acuzat ca isi viola adeptele
Guru din Apuseni a murit în spital, din cauza unor complicații medicale. Foto: Adevărul
ADVERTISEMENT

Bărbatul a scăpat de justiție, fiind pus în libertate de judecători, însă și-a găsit sfârșitul pe patul unui spital în urma unor complicații medicale.

Guru din Apuseni a murit în spital

Despre Adi de la Brad s-au scris sute de articole în ultimii ani, în special din cauza sectei pe care o conducea în Apuseni, ”Copiii Soarelui”.

ADVERTISEMENT

Fost miner, fără acreditări în Yoga sau tehnica meditației, bărbatul a format în munți o comunitate exclusivistă, pe unde au trecut chiar și străini sau vedete.

Mărturiile celor care i-au fost adepți sunt cutremurătoare, bărbatul fiind acuzat de abuzuri grave și de viol. Nu și-a recunoscut niciodată faptele, de altfel nefiind niciodată condamnat pentru acestea.

ADVERTISEMENT

“Centrul a început în 1997 şi de atunci am muncit până acum să facem această comunitate. Mă bucur că există centrul şi comunitatea care nu vor fi părăsite şi distruse cum vor alții.

Este foarte greu să construiești o comunitate când lucrezi cu oamenii. Nu poţi să îi mulțumești pe toţi. Fiecare vine din societate cu planurile lui. Noi avem o disciplină care trebuie respectată, dacă nu te retragi şi îţi vezi de viaţa ta.

ADVERTISEMENT

Eu nu am obligat pe nimeni niciodată sa lucreze ce vreau eu pentru că organizarea se face de toţi cei din comunitate. Am fost acuzat pe nedrept. Nu am violat pe nimeni niciodată. Dar când vrei să te răzbuni pe cineva nu mai judeci ceea ce faci.

Dacă eu ca bărbat am respect faţă de femei, le respect din toate punctele de vedere, femeia îşi dă seama că e iubită şi respectată”, explica Guru din Apuseni.

ADVERTISEMENT

De altfel, bărbatul recunoștea că are, cel mai probabil, mii de copii împrăștiați în întreaga lume.

Am copii cu mai multe femei cu acceptul lor. Știu că creștinește, nu-i normal. E imoral dar legal, nu am făcut nimic ilegal. Sunt copiii mei după numele meu.

Eu am donat spermă. În mai multe locuri în lume. Am mii de copii am depășit cifra de 500 în Turcia. Am donat 4 butoiașe, pot să fie cam șapte-opt mii de copii”, explica Guru pentru sursa citată.

FANATIK a prezentat pe larg cazul acestui Guru, cel care dorea să aibă 500 de copii pentru a da naștere unei noi specii de om.

ADVERTISEMENT