News

Detalii cutremurătoare! 23 de minori din secta „Copiii Soarelui” au dispărut cu mamele lor. Cum voia guru Adi de la Brad să dea naștere unei noi specii. Anunțul autorităților

Guru Adi de la Brad voia să dea naștere unei noi specii, în secta sa ”Copiii Soarelui”. Cei 23 de minori din comunitate au dispărut cu mamele lor, cu puțin timp înainte de a fi preluați de autorități.
29.05.2022 | 09:55
Detalii cutremuratoare 23 de minori din secta Copiii Soarelui au disparut cu mamele lor Cum voia guru Adi de la Brad sa dea nastere unei noi specii Anuntul autoritatilor
Adi de la Brad a violat și șantajat ani de-a randul femei din comunitatea ”Copiii Soarelui”. Sursa foto: Facebook
ADVERTISEMENT

Noi detalii ies la iveală despre liderul spiritual al sectei ”Copiii Soarelui”, arestat vineri pentru viol și șantaj. Cel căruia i se mai spune și ”Adi de la Brad” voia să aibă 500 de copii pentru a da naștere unei noi specii. De altfel, tot vineri, reprezentanții DGASPC au constatat că cei 23 de minori din comunitate au dispărut împreună cu mamele lor, când s-au deplasat la asociație pentru a-i prelua în plasament.

Ce le făcea guru Adi de la Brad adeptelor în numele emancipării spirituale

Din 1997 Asociația ”Copiii Soarelui” funcționa în creierii Munților Apuseni. Deși primele strigăte de ajutor au apărut în 2008, într-un forum al comunității, nu s-a luat nicio măsură. Anii au trecut, iar guru Adi de la Brad și-a făcut tot mai multe victime.

ADVERTISEMENT

Bărbatul a ademenit tot mai multe femei, pe care le-a violat și hărțuit sexual, în numele ”emancipării spirituale” . Pe unele le-a lăsat însărcinate. Așa se face că, în prezent, guru de Hunedoara are șapte copii cu cinci dintre victime și în curând urmează să se nască și al optulea.

”În 26 aprilie 2022, Poliţia Municipiului Brad a fost sesizată cu privire la apariţia în spaţiul public a unor informaţii cu privire la comiterea de infracţiuni contra libertăţii persoanei şi infracţiunii contra integrităţii sexuale, ce ar fi fost săvârşite în cadrul unei comunităţi (având statut de „asociaţie culturală”) dintr-o comună din apropierea municipiului Brad.

ADVERTISEMENT

În urma activităţilor investigative efectuate în cauză, poliţiştii au stabilit că autoproclamatul lider spiritual al comunităţii, un bărbat în vârstă de 59 de ani, a pus bazele unei comunităţi în care locuiesc diferite persoane, sub pretextul că slujesc „emancipării spirituale” (în relaţie cu persoanele de sex feminin, bărbatul este bănuit că ar fi comis, în mod repetat, fapte de hărţuire sexuală şi de viol). T

otodată, acesta ar fi împiedicat accesul la învăţământul general obligatoriu a minorilor care trăiesc în cadrul comunităţii, aceştia nefiind înscrişi la nici una dintre unităţile de învăţământ ale statului român”, a transmisBogdan Niţu, purtătorul de cuvânt al Inspectoratului de Poliţie Judeţean Hunedoara.

ADVERTISEMENT
Munca pe moșia lui guru
Munca pe moșia lui guru. Sursa foto: facebook Meditaţie Vipassana

O fostă membră din trupa lui Alex Velea a făcut parte din comunitatea lui guru de Hunedoara. Ce spune despre tehnica de manipulare a individului

Prima mărturie clară despre ororile din secta lui ”Adi de la Brad” a apărut în urmă cu 9 luni. O cântăreață și fostă dansatoare în trupa lui Alex Velea, pe nume Damia Salloum, s-a înregistrat video și a dat totul în vileag. Asta după ce a părăsit asociația împreună cu iubitul și fiul lor în vârstă de un an, în ianuarie 2021.

”E interesant că omul ăsta zice că nu ştii în ce te bagi, că e o glumă. A reușit să despartă multe familii, are girjă în continuare să bage râcă între cupluri, să le spună când să facă sex şi când nu”, a detaliat Damia Salloum.

ADVERTISEMENT

Guru de Hunedoara trata copiii cu poțiuni făcute într-un laborator improvizat

Guru de Hunedoara este acuzat, de asemenea, și că nu lăsa copiii din asociație să meargă la școală. Mai mult, nu i-a înscris nici la un medic de familie și prefera ca cei mici să fie tratați în comunitate cu poțiuni dintr-un laborator improvizat.

”Foştii membri îl acuză pe Adi de la Brad de abuz sexual, abuz emoţional, exploatare prin muncă, izolarea de propriile familii, constrângerea de a nu merge la medic, de a trece copiii pe numele lui şi a nu-i trimite la şcoală. Şi în primul material documentasem abuzurile emoţionale ale liderului, care le indica oamenilor când au voie să facă sex sau să mănânce, care le recomanda să apeleze la obiectele şi poţiunile create într-un laborator improvizat în loc să meargă la medic şi care includea teorii ale conspiraţiei în meditaţie”, informa publicaţia „Scena 9”, în luna aprilie.

Ce spunea ”Adi de la Brad” despre comunitatea lui, într-un interviu din 2010

Numele real al lui ”Adi de la Brad” este Ardelean Fărcaș și are 59 de ani. El acum se află în arest preventiv pentru 30 de zile. În anul 2010, a oferit un interviu pentru ziarul Adevărul în care spunea că este fost miner și că-și învață oamenii cum să respire prin tehnica Vipassana, pentru a-i purifica.

Adi de la Brad
Adi de la Brad. Sursa foto: Adevărul

 

Ardelean Fărcaș a mărturisit și că la el apelau oameni cu funcții importante, precum: politicieni, jurnaliști, preoți și polițiști.

”Vin la mine politicieni, poliţişti, ziarişi şi preoţi. Toţi vor să participe la curs. Mulţi renunţă pentru că este foarte greu.

Spre exemplu, în cele 10 zile cât durează cursul este interzisă orice formă de comunicare. Eu îi purific. Îi învăţ să se cunoască pe ei însuţi. Cine mă ascultă şi stăpâneşte tehnica va trăi sute de ani”, spunea bărbatul pentru adevărul.ro

ADVERTISEMENT