News

A murit încă o victimă a exploziilor de la Crevedia. Bilanțul ajunge la 6 morți

Bilanțul morților în urma exploziilor de la stația GPL din Crevedia ajunge la 6. În weekend a murit încă o persoană, care se afla internată în Germania.
02.10.2023 | 14:41
A murit inca o victima a exploziilor de la Crevedia  Bilantul ajunge la 6 morti
A murit încă o victimă a exploziilor de la Crevedia, un civil: bilanțul ajunge la 6 morți. Sursa foto: hepta.ro
ADVERTISEMENT

Încă o victimă a exploziilor Crevedia, care au avut loc pe 26 august, a murit. Bilanțul ajunge la 6 morți. În continuare, mai multe persoane se află internate la spitale din străinătate.

A murit încă o victimă a exploziilor de la Crevedia, un civil: bilanțul ajunge la 6 morți

Decesul survenit la finalul lunii trecute este al unui pacient cu arsuri internat la clinica Lubeck, Germania, se arată într-un raport privind victimele transmis luni de Ministerul Sănătății.

ADVERTISEMENT

Persoana decedată este un civil. A ajuns la spitalul din afara granițelor cu arsuri pe 40% din suprafața corpului. Într-o primă fază, acest pacient a fost internat la spitalul Bagdasar Arseni, iar apoi a fost transportat în Germania.

Reamintim că, în primă fază, peste 50 de victime ale exploziilor de la stația GPL au fost spitalizate. Dintre răniți, 43 erau pompieri, polițiști și jandarmi, unii în stare gravă. Țara noastră a activat Mecanismul european de protecție civilă pentru transferul victimelor.

ADVERTISEMENT

Care este starea pacienților care încă se află internați în spitale

Până în prezent, un număr total de 48 de pacienți care au suferit răni în exploziile de la Crevedia au fost externați: 41 din spitale din România, 7 din spitale din străinătate.

În continuare, patru pacienți care au suferit arsuri în urma exploziei mai sunt internați la clinici din Bruxelles, Milano şi Lubeck. Acesta din urmă va fi transferat luni în România. Au mai fost externați pacienți de la clinici din Berlin – 2, Bruxelles – 1, Graz (Austria) – 2, Viena – 1. Bergen (Norvegia) – 1.

ADVERTISEMENT

Ministerul Sănătății informează că, dintre pacienţii aflaţi în străinătate, unul din Italia se află în stare critică. A ajuns inițial la Milano, cu arsuri pe mai mult de 90% din suprafaţa corpului. Ulterior, a fost transferat la o altă clinică din Italia, specializată în tratarea arsurilor.

O altă victimă de la Crevedia, cu arsuri pe mai mult de 45% din suprafaţa corpului, se află tot la Milano. Pacientul respiră spontan, este stabil hemodinamic, cu evoluție clinică favorabilă, fiind monitorizat intensiv continuu. Şi el a fost transferat într-o altă unitate medicală din Italia, specializată în tratarea arsurilor.

ADVERTISEMENT

România a mai transferat un pacient cu arsuri pe mai mult de 15% din suprafaţa corpului la Bruxelles. Un altul, cu arsuri pe mai mult de 30% din suprafața corpului se află la Lubeck, în Germania.

ADVERTISEMENT
Tags: