News

Care este starea victimelor de la Crevedia. Patru dintre pacienții transferați în străinătate, în stare gravă

Ministerul Sănătății a transmis noi informații, miercuri, cu privire la starea de sănătate a oamenilor răniți în exploziile de la Crevedia.
06.09.2023 | 17:12
Care este starea victimelor de la Crevedia Patru dintre pacientii transferati in strainatate in stare grava
Care este starea victimelor de la Crevedia. Sursa foto: Hepta.ro
ADVERTISEMENT

Ministerul Sănătății a făcut noi precizări, miercuri, cu privire la starea victimelor dezastrului produs în Crevedia, pe 26 august. Potrivit oficialilor, patru dintre cei 11 oameni transferați în străinătate sunt în stare gravă.

Starea victimelor de la Crevedia. Patru pacienți sunt în stare critică

Vorbim de pacienți care sunt intubați și ventilați mecanic. Doi dintre dintre aceștia sunt internați la Milano. Unul are suprafața corpului arsă peste 90 %, iar cel de-al doilea peste 45 %, potrivit MS.

ADVERTISEMENT

Alte două victime din Lubeck – Germania sunt intubate şi ventilate mecanic, dar stabile hemodinamic. Ele prezintă arsuri pe 40% şi 30% din suprafaţa corporală. Ceilalți doi pacienți care se află în Berlin au arsuri pe mai mult de 40 % din corp, dar sunt stabili.

„Un pacient transferat la Graz, în Austria, respiră spontan, prezintă o patologie chirurgicală complicată din cauza localizării leziunilor de arsură şi a gradului acestora, este stabil hemodinamic”, a adăugat MS.

ADVERTISEMENT

Pacientul transferat în Austria este stabil, iar starea sa de sănătate nu a suferit modificări în ultima zi. De altfel, victima care a ajuns la Bergen, în Norvegia, prezintă o evoluție favorabilă în ultimele 24 de ore.

O persoană care este internată într-o instituție medicală din Bruxelles are arsuri pe mai mult de 20% din suprafața corpului, iar alta pe 15 % din corp. Ambii pacienți sunt în stare bună, fiind stabili hemodinamic.

ADVERTISEMENT

Care este starea victimelor internate în România

De asemenea, alte 11 persoane sunt în stare medie sau ușoară, în unități medicale din România, conform Ministerului Sănătății. Cele mai multe dintre acestea, șase, sunt la Spitalul Clinic de Urgenţă Bucureşti.

Alți trei oameni sunt internați la Spitalul Clinic de Urgenţă Chirurgie Plastică, Reparatorie şi Arsuri, iar doi se află la Spitalul Clinic de Urgenţă “Bagdasar Arseni”. Amintim că, în total, după exploziile de la Crevedia, au fost externați 31 de oameni.

ADVERTISEMENT

În primele zile de la dezastru, 12 victime au fost transferate la spitale din străinătate. În noaptea de marți spre miercuri, unul dintre pompierii răniți la Crevedia a ajuns în România. El a fost externat dintr-un spital din Austria, acolo unde a fost tratat.

 

ADVERTISEMENT