News

A murit jurnalistul Alin Bogdan. Avea 43 de ani. Anunțul decesului, făcut de soția sa

Alin Bogdan, un jurnalist cu mulți ani de activitate în presă, a murit la vârsta de 43 de ani.
08.06.2021 | 12:55
A murit jurnalistul Alin Bogdan Avea 43 de ani Anuntul decesului facut de sotia sa
A murit jurnalistul Alin Bogdan. Avea 43 de ani. Anunțul decesului, făcut de soția sa
ADVERTISEMENT

Este doliu în presa din România. ​​Alin Bogdan, un jurnalist cu o activitate la mai multe publicații cunoscute, a murit la vârsta de doar 43 de ani.

Doliu în presa din România. A murit jurnalistul Alin Bogdan. Avea 43 de ani

Anunțul decesului omului de presă a fost făcut pe Facebook de către soția sa, jurnalista Sidonia Bogdan.

ADVERTISEMENT

”Soțul meu, Alin Bogdan, a plecat lângă Dumnezeu”,  a scris aceasta. Jurnalistul lasă în urmă și o fetiță.

Tot pe site-ul de socializare, Sidonia Bogdan anunță că trupul lui Alin va fi depus miercuri la Biserica Nașterii Maicii Domnului, pe Strada Tg. Neamț din Drumul Taberei. Aici, prietenii își pot lua la revedere de la fostul coleg de breaslă.

ADVERTISEMENT

Alin Bogdan a intrat în presă în 1998, ca redactor la Adevărul, unde a acoperit zona politică. Apoi, din 2005 a lucrat pentru ziarul Gândul ca publicist comentator.

Din 2006 a intrat în consultanță la Multimedia Political Communicatio, lucrând pentru campaniile electorale ale PNL, anunță Hotnews.

ADVERTISEMENT

A fost fondatorul Editurii ContraMundum, sub egida căreia s-au publicat în România volume extrem de importante.

Anunțul decesului lui Alin Bogdan i-a șocat pe colegii din presă

Vestea decesului jurnalistului Alin Bogdan, survenit luni seara, i-a întristat pe câțiva dintre foștii colegi de breaslă.

ADVERTISEMENT

”Doamne, Dumnezeule, ce veste cumplită, a murit Alin Bogdan, l-am întâlnit săptămâna trecută, a trecut pe la redacție să-mi lase volumul lui Rod Dreher, „Să nu trăim în minciună”… Nu-mi vine să cred, Dumnezeu sa-l odihnească, nu-mi vine să cred…”, a scris Robert Turcescu.

”Unul dintre cei mai cultivați ziariști pe care mi-a fost dat să-i întâlnesc – lucru rar în această breaslă-, un om de o profunzime intelectuala remarcabila, unul dintre cele mai talentate condeie din presa, spirit hâtru şi ludic, a plecat dintre noi în această dimineața. Mult prea devreme. Mult prea brusc.

Alin Bogdan a fost un om remarcabil, un reper pentru mine, de la care am avut multe de învăţat. În plan personal şi profesional.

Un prieten veritabil. Drum lin, camarade, în Împărăţia lui Dumnezeu, pe care L-ai iubit atât de mult pe Pământ!, a scris şi Silviu Sergiu.

ADVERTISEMENT