News

A murit Messina Denaro, șeful mafiei siciliene. Bărbatul se afla în comă ireversibilă

Șeful mafiei siciliene Messina Denaro a murit, lucru de altfel previzibil după ce mafiotul intrase în comă ireversibilă acum câteva zile.
25.09.2023 | 08:24
A murit Messina Denaro seful mafiei siciliene Barbatul se afla in coma ireversibila
A murit Messina Denaro, șeful mafiei siciliene. Foto: Facebook
ADVERTISEMENT

De altfel, Messina Denaro nu mai era hrănit de medici și refuzase să mai fie trezit, astfel că era doar o chestiune de zile până în clipa în care medicii confirmau oficial moartea bărbatului. Denaro fusese capturat în ianuarie după 30 de ani de fugă, însă nu a petrecut nicio zi în arest, fiind bolnav.

A murit Messina Denaro, șeful mafiei siciliene

Bărbatul în vârstă de 62 de ani suferea de cancer la colon și și-a asumat sfârșitul, după ce a decis să meargă la un spital pentru a cere ajutor, știind că sunt șanse ca polițiștii să fie alertați și să-l prindă. Matteo Messina Denaro, supranumit Diabolik, era un asasin nemilos și probabil ultimul mare naș al Mafiei din Italia.

ADVERTISEMENT

“Aş putea umple un cimitir cu oamenii pe care i-am omorât eu însumi”, se lăuda în urmă cu mai mulți ani Matteo Messina Denaro unui prieten, în condițiile în care a ucis primul om la 18 ani. Diabolik a fost condamnat de 6 ori la închisoare pe viață din postura de șef al Cosa Nostra.

Năsuc la 26 aprilie 1962 la Castelvetrano în Sicilia, Denaro a ajuns în Mafie încă de când era copil, asta și pentru că tatăl lui Denaro era un șef al clanului local, cunoscut drept Don Ciccio. Acesta era foarte iubit de ”capo dei capi” Salvatore Riina, supranumit ”bestia sălbatică”.

ADVERTISEMENT

În 1992 a făcut parte din grupul de asasini plătiți de Riina să-l ucidă pe judecătorul antimafia Giovanni Falcone, care a fost ucis în cele din urmă cu un atentat cu bombă la 23 mai, lângă Palermo. La această decizie au participat mai mulți capi ai Mafiei, care au fost ulterior condamnați la închisoare.

Tot în 1992 Diabolik l-a asasinat pe Vincenzo Milazzo, șeful clanului Alcamo, după care și-a strangulat iubita însărcinată în trei luni. După ce marele cap al Mafiei Salvatore Riina a fost arestat în 1993, Denaro a plănuit atentate în orașe precum Florența, Milano și Roma, care s-au soldat cu 10 morți și 100 de răniți.

ADVERTISEMENT

“A fost ultimul dintre oamenii care au pus în aplicare strategia de violenţă şi atentate a Cosa Nostra şi asasinarea lui Falcone şi Borsellino. A făcut întotdeauna parte din grupul de lideri care au decis toate acestea”, a explicat jurnalistul Roberto Saviano. Simțind că e căutat de toată lumea, Diabolik a dispărut de pe radar în 1993, însă și-a condus organizația criminală din umbră.

În 1993, Denaro îl răprea pe copilul Giuseppe Di Matteo, pentru a-i forța tatăl să își retragă mărturia despre uciderea lui Falcone. După aproape 2 ani copilul în vârstă de 12 ani a fost ucis, iar corpul i-a fost dizolvat în acid. În timp ce era considerat fugar, Denaro comunica cu subalternii săi prin intermediul unor mesaje scrise pe bucăți mici de hârtie.

ADVERTISEMENT

Carabinierii au găsit în ascunzătoarea lui Diabolik biografii ale lui Putin și Hitler, precum și un poster cu Al Pacino din filmul Nașu, dar și un magnet cu Marlon Brando. În 2015, procurorul Teresa Principato anunța că mafiotul se plimba liniștit prin țări ca Brazilia, Spania, Marea Britanie sau Austria, cel mai probabil în cârdășie cu autoritățile. Diabolik a lăsat o avere de câteva miliarde de euro, clădită pe trafic de droguri și jocuri de noroc.

ADVERTISEMENT
Iubita lui Cristiano Ronaldo a întors toate capetele la Dortmund! Cum a fost...
Iubita lui Cristiano Ronaldo a întors toate capetele la Dortmund! Cum a fost surprinsă în tribune la Turcia - Portugalia
Europa are un nou motor economic. Turiștii americani au declanșat „boala plajei“ –...
Europa are un nou motor economic. Turiștii americani au declanșat „boala plajei“ – analiză WSJ
Cum l-a batjocorit Dana Budeanu pe Ciprian Marica, după ce a văzut cum...
Cum l-a batjocorit Dana Budeanu pe Ciprian Marica, după ce a văzut cum a apărut îmbrăcat la PRO TV, in timpul meciului România-Ucraina: “Bun de circ”
Jumătate de țară intră de la ora 14.00 sub avertizare cod galben de...
Jumătate de țară intră de la ora 14.00 sub avertizare cod galben de ploi torențiale şi vijelii. În București și alte zone urmează două zile caniculare
Babs, fosta iubită a lui Dorian Popa, alături de fraţii Tate: A venit...
Babs, fosta iubită a lui Dorian Popa, alături de fraţii Tate: A venit să îi impresioneze! Dezvăluire şoc: Voia să fie soţie
Wow, ce soție sexy are Edi Iordănescu! Arabella a fost fotomodel și arată...
Wow, ce soție sexy are Edi Iordănescu! Arabella a fost fotomodel și arată impecabil după 3 nașteri! FOTO
Românii care vor beneficia de TREI MAJORĂRI ale pensiilor. Daniel Baciu, explicaţii de...
Românii care vor beneficia de TREI MAJORĂRI ale pensiilor. Daniel Baciu, explicaţii de ultimă oră
Ce e declarat Edi Iordănescu după înfrângerea României cu Belgia :„E momentul adevărului...
Ce e declarat Edi Iordănescu după înfrângerea României cu Belgia :„E momentul adevărului pentru toată lumea…”
Aerul condiționat poate face ravagii. Sănătatea, grav afectată
Aerul condiționat poate face ravagii. Sănătatea, grav afectată
UPS! Cu ce milionar celebru l-a înlocuit BABS pe Dorian Popa., Imaginile care...
UPS! Cu ce milionar celebru l-a înlocuit BABS pe Dorian Popa., Imaginile care spun totul
LIVETEXT România – Belgia 0-2. Grupă de infarct pentru „tricolori”. Toate echipele au...
LIVETEXT România – Belgia 0-2. Grupă de infarct pentru „tricolori”. Toate echipele au câte trei puncte. Ultima etapă va fi decisivă
Actorul român care nu s-a căsătorit niciodată. A jucat într-un film celebru, dar...
Actorul român care nu s-a căsătorit niciodată. A jucat într-un film celebru, dar a avut parte de o moarte cumplită