News

A murit o cunoscută jurnalistă din Constanța. Boala care a răpus-o pe Sorina Popa

Doliu în presa românească după ce o cunoscută jurnalistă din Constanța a pierdut lupta cu o boală crâncenă și a plecat din această lume.
12.10.2023 | 08:33
A murit o cunoscuta jurnalista din Constanta Boala care a rapuso pe Sorina Popa
A murit o cunoscută jurnalistă din Constanța. Foto: Facebook
ADVERTISEMENT

Sorina Popa, director al Direcției de Cultură, Muzeu și Bibliotecă în cadrul Primăriei Cenravodă, care a avut o carieră lungă ca și jurnalistă la Neptun TV, a murit după ce a fost diagnosticată cu neoplasm. Un neoplasm este o formațiune anormală de țesut care se caracterizează prin creștere excesivă.

A murit o cunoscută jurnalistă din Constanța

”Discret și simplu sau zgomotos și intens a fost un du-te vino. Vorbim despre Sorina Popa la timpul trecut, perfect simplu, perfect compus și poate imperfect. O poveste de viață citită la vedere, asumată. A venit, a jucat rolul vieții ei și a plecat. Discret… În drum spre cer să îți întinzi în sfârșit aripile.

ADVERTISEMENT

Dumnezeu să te odihnească în pace! Ne luam rămas bun de la Sorina, trupul neînsuflețit va fi așezat, azi, 11 octombrie, în biserica Sf Constantin și Elena, începând cu orele 15. O vom conduce pe ultimul drum mâine (12.10.2023), orele 13″, au transmis reprezentanții Alpha Media pe pagina de Facebook.

Adriana Câmpeanu, președintele OFL Constanța, a transmis la rândul său un mesaj de condoleanțe pe Facebook. ”Președinta Organizație de femei PNL Cernavodă nu mai este printre noi! Condoleanțe familie și prietenilor ! Rămas bun @Sorina Popa!”, semn că fosta jurnalistă era implicată și activă pe plan politic.

ADVERTISEMENT

Potrivit Realitatea PLUS, jurnalista a fost diagnosticată cu neoplasm în vară, adică în urmă cu puține luni, astfel că rudele și prietenii săi au încercat să o ajute să-și poată plăti tratamentul, care de obicei este foarte scump în aceste cazuri. Din păcate, fosta jurnalistă a pierdut lupta cu boala.

În urmă cu o lună, un faimos jurnalist din Focșani era găsit mort, la subsolul unui bloc din municipiu. Se pare că acesta avea probleme cu banii de mai multă vreme, însă moartea sa a fost considerată suspectă de către polițiști, care au întocmit dosar penal în acest sens.

ADVERTISEMENT

“Duminică seara, la ora 20,21, Poliţia Municipiului Focşani a fost sesizată prin apel 112, de către un bărbat, cu privire la faptul că a găsit o persoană inconştientă la subsolul imobilului în care locuieşte. La faţa locului a fost găsit un bărbat în vârstă de 59 de ani, din Focşani, care nu prezenta semne vitale”, transmitea IPJ Vrancea.

Bărbatul a fost identificat în cele din urmă drept fostul jurnalist Leonard Munteanu. Conform jurnaliștilor care-l cunoșteau, ”Leonard Munteanu avea 59 de ani și după o perioadă grea pentru el, a încercat să revină în presă cu cotidianul online Gazeta de Perete. Ziaristul nu avea locuință și se întorsese în Focșani de aproape un an, după ce fusese plecat la muncă în străinătate”.

ADVERTISEMENT

La 59 de ani, Leonard Munteanu avea deja un CV impresionant și lucrase atât în presa centrală cât și cea locală, fiind considerat un personaj ”excentric”. Conform Monitorul de Vrancea, Leonard Munteanu făcuse închisoare în 2015 pentru că ar fi condus beat, fiind recidivist în acest caz.

ADVERTISEMENT