News

A murit pacientul din Brăila legat de pat și umilit de paznic și infirmieră. Anchetă deschisă de spital

Pacientul din Brăila legat de pat și umilit de paznic și infirmieră a murit noaptea trecută. În urma acestui grav incident, spitalul a deschis o anchetă.
04.03.2024 | 11:57
A murit pacientul din Braila legat de pat si umilit de paznic si infirmiera Ancheta deschisa de spital
Pacientul din Brăila legat de pat și umilit de paznic și infirmieră a murit noaptea trecută. Sursa foto: capturi YouTube / colaj Fanatik
ADVERTISEMENT

Pacientul de 64 de ani din Brăila, legat de pat şi umilit de o infirmieră şi un paznic, a murit la spital. Vârstnicul, în ciuda multiplelor afecţiuni medicale de care suferea, a avut parte de un tratament inuman și batjocoritor în spital.

Pacientul din Brăila legat de pat și umilit de paznic și infirmieră a murit noaptea trecută

La finalul lunii februarie, în spațiul public au apărut imagini revoltătoare dintr-o unitate spitalicească din țară. La secția de Urgenţe a spitalului din Brăila, un pacient a fost filmat în timp ce era legat de pat, de o îngrijitoare și un paznic.

ADVERTISEMENT

Pe lângă acest comportament violent, cei doi au avut și un dialog nepotrivit faţă de bărbatul cu grave probleme medicale. Imaginile de la acest incident au fost filmate de către un alt pacient care se afla atunci la UPU.

Acest caz deosebit de grav a fost raportat duminică, 25 februarie, la ore serii. La o săptămână distanță, bărbatul de 64 de ani a murit la spital, conform Observator News, care citează afirmațiile unei rude a victimei.

ADVERTISEMENT

Sunt o rudă a pacientului care a fost legat de mâini, pe targă. El era deja înregistrat la acest spital, se știa diagnosticul lui. Însă având dureri foarte mari, doamna asistentă, în loc să-i facă un calmant să-l ajute, mai bine a apelat la paznic și infirmieră să-l lege și să-i vorbească urât și cu un ton foarte ridicat:

‘Ce caută aici? La psihiatrie, eu am copii acasă, nu vreau să înnebunesc’. Sunt cuvintele doamnei asistente care a empatizat cu suferință rudei mele. Vă trimit o imagine a mâinii cu semnele lăsate în urma a ceea ce s-a întâmplat. Nu știu ce caută astfel de oameni acolo. Ruda mea a decedat azi-noapte”, a spus o rudă a bărbatului.

ADVERTISEMENT

Anchetă deschisă de spitalul din Brăila

În urma acestui eveniment, conducerea unităţii medicale brăilene a deschis o anchetă internă. În plus, poliţiştii din Brăila s-au autosesizat şi au deschis un dosar penal pentru purtare abuzivă.

Voi cere anchetă fără doar și poate. O să discut cu medicul-șef UPU și o să cer anchetă. E personal UPU, anchetă o face UPU, nu Spitalul Județean. E regretabil așa ceva și de neacceptat”, a transmis Didi Crintea, managerul spitalului, săptămâna trecută.

ADVERTISEMENT

O infirmieră care s-a ocupat de acest caz a avut atunci un comportament condamnabil. Aceasta a fost filmată când afirmă că pacientul ar trebui să fie ”la nebuni”. ”Am şi eu familie şi copii acasă, nu stau să mă bagi tu pe mine în pământ. Să vă ducă la nebuni, domnule, nu aici să ne înnebuniţi pe noi. Da ce, e psihiatrie aici?”.

ADVERTISEMENT