News

A murit Prințesa Maria, descendentă a dinastiei Habsburgilor! Peste câteva zile ar fi împlinit 32 de ani

15.05.2020 | 13:27
A murit Printesa Maria descendenta a dinastiei Habsburgilor Peste cateva zile ar fi implinit 32 de ani
ADVERTISEMENT

Veste tragică pentru familia Prințesei Maria Petrovna Galitzine, descendentă a Habsburgilor. Tânăra s-a stins din viață recent în urma unui anevrism cardiac, iar durerea este cu atât mai mare în condițiile în care ar fi împlinit peste câteva zile vârsta de 32 de ani.

Potrivit publicației People, care citează surse oficiale, decesul s-a produs pe data de 4 mai, înmormântarea având loc patru zile mai târziu, în secțiunea ortodoxă a Cimitirului Westheimer Forest Park din Statele Unite ale Americii.

ADVERTISEMENT

A murit Prințesa Maria, descendentă a dinastiei Habsburgilor

Anunțul a fost făcut de un purtător de cuvânt al Emperor Karl League, organizație dedicată împăratului Karl I, care a domnit în Austro-Ungaria din 1916 până în 1918.

Maria s-a născut la Luxemburg și a trăit o perioadă la Moscova, urmând cursurile Școlii Germane.

ADVERTISEMENT

După absolvirea studiilor, s-a mutat în Belgia pentru a urma cursurile Colegiului de Artă și Design, după care a decis să traverseze oceanul, ajungând în Statele Unite ale Americii.

A locuit mai întâi la Chicago, apoi în Houston, Texas, locul ales de familie pentru a-și dormi somnul de veci.

ADVERTISEMENT

Și-a dorit să trăiască o viață „normală” și a reușit acest lucru în SUA

În 2017, s-a căsătorit cu Rishi Roop Singh, un cunoscut chef din Houston, căruia i-a dăruit apoi un fiu, Maxim, în vârstă de doi ani. În ceea ce privește statutul regal, acesta a venit din ambele părți ale familiei sale.

Tatăl este un aristocrat rus, în timp ce mama ei este fiica arhiducelui Rudolf al Austriei, fiul cel mai tânăr al împăratului Carol I al Austriei și al împărătesei Zita de Bourbon-Parma, ultimii dintre împărații austrieci, fiind o descendentă a dinastiei Habsburgice.

ADVERTISEMENT

Sora prințesei Maria, Tatiana, care trăiește și ea în Texas, a spus că în SUA are parte de o viață „normală”. „Viața mea este normală, dacă nu suntem invitați la nunți regale”, a dezvăluit aceasta.

ADVERTISEMENT