News

A murit scriitorul Răzvan Codrescu. Acesta era infectat cu coronavirus

A murit scriitorul Răzvan Codrescu. El era internat la Spitalul Victor Babeș din Capitală.
13.09.2021 | 16:04
A murit scriitorul Razvan Codrescu Acesta era infectat cu coronavirus
A murit scriitorul Răzvan Codrescu. Sursa foto: Facebook
ADVERTISEMENT

Scriitorul se afla internat la Spitalul Victor Babeș din Capitală, el fiind infectat cu noul coronavirus. Acesta avea 62 de ani, iar anunțul morții sale a fost făcut de prietenii săi, pe rețelele de socializare.

A murit scriitorul Răzvan Codrescu, la vârsta de 62 de ani

Patriarhia Română a transmis un mesaj de condoleanțe după ce a fost făcută publică vestea morții marelui scriitor. În acest mesaj se arată că ultimele clipe din viața acestuia au fost unele grele.

ADVERTISEMENT

Conform anunțului făcut de Patriarhie, Răzvan Codrescu s-a stins din viață după o suferință foarte mare.

De asemenea, instituția a mai transmis și faptul că el a fost un poet și eseist care iubea credința și ortodoxia, fiind o persoană spirituală.

ADVERTISEMENT

Patriarhia a mai transmis și un mesaj de condoleanțe pentru familia scriitorului care a trecut într-o lume mai bună, după ce s-a infectat cu coronavirus și se afla internat în spital.

„Am aflat cu întristare vestea trecerii din această viaţă, după o intensă suferință, a domnului Răzvan Codrescu, poet și eseist creștin, traducător, editor, apologet și elegant mărturisitor al spiritualității ortodoxe.

ADVERTISEMENT

 Adresăm sincere condoleanțe familiei îndoliate, prietenilor și tuturor celor îndurerați de plecarea sa timpurie dintre noi”, a transmis Biroul de presă al Patriarhiei Române.

Vestea morții lui Răzvan Codrescu, plânsă de cunoscuții lui

După ce vestea decesului scriitorului a apărut în mediul online, mesajele de condoleanțe au apărut din partea celor care l-au cunoscut și l-au apreciat pe scriitor.

ADVERTISEMENT

„Am primit cu multă întristare vestea că poetul, eseistul, traducătorul, editorul și mai cu seamă omul de impecabil caracter Răzvan Codrescu s-a stins.

A fost un rar întâlnit mărturisitor creștin, o personalitate integră, care nu a cunoscut nici compromisul, nici dubla măsură.

Un talent literar strălucit, un polemist savuros și mereu elegant, un îndrăgostit al României ideale, oricât de mult l-ar fi durut România reală.”Plecarea lui aduce o mare pierdere…Dumnezeu să-l odihnească în ceata drepților!”, se arată în unul dintre aceste mesaje, scris de Teodor Baconschi pe Facebook.

Printre opere lui Răzvan Codrescu se află:

  • „Răsăritenele iubiri. Fals tratat de dezlumire”, din anul 2002;
  • „Rug aprins. O sută de sonete şi false sonete”, din anul  2008;
  • „Crucile pustiei. Poeme neptice”, din anul 2010;
  • „Rost de doină. Cîntece fără stăpîn”, din anul 2012;
  • „Sonetele lui Dionis”, din anul 2013;
  • ”Erosstihuri”, din anul 2016;
  • „Acatistele Sfinților Arhangheli…”, din anul 2018
  • „Tentative de dreapta în România postcomunistă”, din 2019
  • „Povești de ocazie…”, 2020.
ADVERTISEMENT