News

Viorel Cataramă se întoarce în PNL. Fusese exclus în urmă cu șase ani, sub conducerea lui Ludovic Orban

Formațiunea pe care o conduce omul de afaceri Viorel Cataramă, Partidul Dreapta Liberală, va fuziona prin absorbție cu PNL.
26.04.2024 | 18:47
Viorel Catarama se intoarce in PNL Fusese exclus in urma cu sase ani sub conducerea lui Ludovic Orban
Viorel Cataramă revine în PNL Sursa foto: psnews.ro
ADVERTISEMENT

Viorel Cataramă va fi astfel din nou membru PNL, la aproape şase ani de la excluderea din partid. Omul de afaceri susține că PNL este „singurul partid care sprijină cu adevărat sectorul privat”.

  Viorel Cataramă se întoarce în PNL

Liberalii și-au propus să reintegreze toate grupurile liberale post-decembriste. În martie, forurile de conducere ale partidului au aprobat fuziunea cu ALDE, formațiunea fondată de Călin Popescu Tăriceanu.

ADVERTISEMENT

„Urmează să aibă loc o fuziune prin absorbţie a Partidului Dreapta Liberală cu PNL. Important este să ne regrupăm toate forțele liberale de dreapta în aceste campanii electorale care vor fi foarte grele, dificile, dar sunt convins că se vor termina cu un succes important al PNL.

Vreau să merg în teritoriu şi să ajut organizaţiile în campania electorală. Mă îndrept cu gândul spre Bacău, unde sunt născut şi unde vreau să ajut organizaţia. Voi activa şi în Bucureşti.

ADVERTISEMENT

Voi încerca să promovez mesajul economic liberal de dreapta în spaţiul public, pentru a putea înţelege mai clar că în acest moment singurul partid care sprijină cu adevărat sectorul privat este PNL şi că toate informaţiile contrare sunt de fapt incorecte”, a declarat Viorel Cataramă la sediul PNL.

Cariera politică a lui Viorel Cataramă

Cariera politică a lui Viorel Cataramă a început în anul 1990, ca membru al Partidului Naţional Liberal – Aripa Tânără. În 1992 era în conducerea Noului Partid Liberal, iar din 1993, după fuziunea acestuia cu PNL, devine vicepreşedinte al Partidului Naţional Liberal, funcţie pe care a ocupat-o până în 1999. A fost senator, în legislatura 1996-2000.

ADVERTISEMENT

În 2017, Cataramă a candidat la preşedinţia PNL, cu moţiunea intitulată „Politica naţională – Calea liberală”, care însă nu a îndeplinit condiţiile statutare, candidatura lui Cataramă fiind invalidată.

În mai 2018, Viorel Cataramă a anunţat că vrea să fie candidatul PNL la alegerile din 2020 pentru Primăria Capitalei, însă în iulie 2018 a fost exclus din PNL, liderul de la acel moment, Ludovic Orban, susţinând că au fost aplicate prevederile legale „pentru cine vorbeşte în afara partidului şi nu respectă deciziile acestuia”. Cataramă a contestat excluderea, iar Orban a fost chemat la DNA, în urma unei sesizări depuse de el.

ADVERTISEMENT

Președinte al Partidului Dreapta Liberală

Omul de afaceri devine președinte al Partidului Dreapta Liberală și candidează la alegerile prezidențiale din 2019. Candidatura sa a fost respinsă inițial de BEC din cauza problemelor cu semnăturilor, însă a fost înregistrată după ce Curtea Constituțională i-a admis sesizarea.

Viorel Cataramă a obținut aproape 50.000 de voturi, reprezentând 0,53%. În 2020, a vrut sa candideze pentru Primăria Capitalei, însă de această dată candidatura i-a fost invalidată definitiv, tot pentru probleme cu semnăturile.

ADVERTISEMENT