News

A patra tragedie pe litoral în această săptămână. Un tânăr a murit înecat la Costinești

Debutul tragic de săptămână pe litoral continuă. După cele trei decese de luni, ziua de marți începe cu o nouă dramă. Un tânăr de numai 25 de ani a murit la Costinești.
09.08.2022 | 09:57
A patra tragedie pe litoral in aceasta saptamana Un tanar a murit inecat la Costinesti
Continuă tragediile pe litoral. Un tânăr de 25 de ani a murit înecat la Costinești. Sursa foto: focuspress.ro
ADVERTISEMENT

Șir nesfârșit de tragedii pe litoralul românesc al Mării Negre. Marți dimineață, în jurul orei 6:30, încă un turist a murit înecat.

Continuă tragediile pe litoral. Un tânăr de 25 de ani a murit înecat la Costinești

Luni, 8 august, valurile învolburate și inconștiența au luat viața a doi turiști români veniți în vacanță pe litoral. Un al treilea decedat este Sorin, un salvamar care încerca să salveze de la înec un tânăr, la Eforie Nord.

ADVERTISEMENT

Din păcate, lecția zilei precedente nu a fost învățată. Marți, încă de la primele ore ale zilei, încă un turist a murit pe litoral.

În jurul orei 6:30, angajații de la ISU Constanța au intervenit pentru a scoate o persoană din mare. În larg, aceștia au găsit un tânăr de circa 25 de ani, care era inconștient. Au intervenit la fața locului un echipaj SMURD și unul al Ambulanței.

ADVERTISEMENT

În ciuda manevrelor specifice de resuscitare, medicii nu au mai putut face nimic și au fost nevoiți să declare decesul.

”Pacientul a fost găsit în stop cardiorespirator. S-au efectuat manevre de resuscitare 50 de minute, dar din păcate fără rezultat favorabil, pacientul a fost declarat decedat”, a declarat dr. Claudia Tatarici, purtător de cuvânt al Serviciului de Ambulanță al Județului Constanța, notează site-ul ct100.ro.

ADVERTISEMENT

ISU Constanța, apeluri în cascadă pentru turiști: ”Nu intrați în mare dacă steagul roșu este arborat!”

Între timp, aproape zilnic, ISU Constanța postează mesaje de avertizare față de turiștii aflați pe litoral.

Oameni sunt rugați ca, indiferent cât de buni înotători sunt, să nu intre în mare dacă este arborat steagul roșu.

ADVERTISEMENT

”Nu vă puneți viața în pericol! Trei persoane decedate, în mare, în doar câteva ore (n.r. luni, 8 august).

Salvamarii au arborat, încă de ieri (n.r. duminică), steagul roșu, ceea ce înseamnă că scăldatul este INTERZIS din cauza valurilor mari și curenților puternici!

Marea și-a luat, azi, tributul: trei persoane și-au pierdut viața, iar alte patru au fost scoase din valuri de turiști și de salvamari și au primit îngrijiri medicale de la echipajele noastre.

Vă rugăm, respectați indicațiile salvamarilor! Nu intrați în mare dacă steagul roșu este arborat, indiferent cât de buni înotători considerați că sunteți!”, precizează ISU, pe Facebook.

ADVERTISEMENT
Tags: