News

A plătit peste 900.000 de euro pe o casă acum 5 ani, iar astăzi trăiește un șoc. Și-a luat cea mai mare țeapă imobiliară

Un bărbat și-a luat cea mai mare țeapă imobiliară în urmă cu cinci ani. A plătit peste 900.000 de euro pentru o locuință.
28.01.2024 | 13:07
A platit peste 900000 de euro pe o casa acum 5 ani iar astazi traieste un soc Sia luat cea mai mare teapa imobiliara
Țeapă imobiliară luată de un bărbat. colaj Fanatik/ Foto The Sun
ADVERTISEMENT

Un bărbat de 40 de ani și-a luat cea mai mare țeapă imobiliară, în urmă cu cinci ani, când a cumpărat o casă cu peste 900.000 de euro. S-a trezit cu o mulțime de probleme, iar acum locuința nu valorează prea mult.

Un bărbat și-a luat o mare țeapă imobiliară. A plătit 900.000 de euro pentru „casa de vis”

Țepele imobiliare fac victime și în alte state europene, nu doar în România. Este cazul unui bărbat din Londra, Dan Bruce, care în 2019 a cumpărat un apartament cu aproximativ 940.000 de euro, adică 800.000 de lire sterline.

ADVERTISEMENT

Între timp și-a dat seama că locuința „de vis”, așa cum o vedea în momentul achiziționării, nu era deloc așa cum i s-a prezentat de către dezvoltatorul imobiliar. Dan susține că atât el, cât și ceilalți locatari din blocul cu pricina, se confruntă cu numeroase probleme.

Oamenii au constatat că podele au putrezit, scurgerile au făcut prăpăd în băi și terase, iar pereții se zguduie dacă prin zonă trece un camion. De asemenea, în bucătăria lui Dan există și alte probleme.

ADVERTISEMENT

„Am o casă, trebuia să fie un cămin, am plătit mulți bani și acum valorează zero. Și nu pot schimba nimic în privința asta. Mă face să fiu al naibii de revoltat.

De fiecare dată dând clădirea se mișcă, sau când e un zgomot mai puternic, te trezești și verifici dacă e totul în regulă”, a declarat Dan Bruce, bărbatul din  Londra, conform The Sun.

ADVERTISEMENT

Ce susține dezvoltatorul imobiliar

Acesta spune că îi este teamă că, într-o zi, clădirea se va prăbuși. Există probleme și la instalațiile electrice din cauza infiltrației de apă. Din acest motiv, Dan nu poate să folosească bucătăria zile sau chiar săptămâni întregi.

Clădirea a fost construită în anul 2018. Înainte de a achiziționa apartamentul, Dan a verificat dacă totul este în regulă cu ajutorul unui expert. La momentul respectiv, bărbatul nu a remarcat neregulile.

ADVERTISEMENT

Dan susține că dezvoltatorul imobiliar ar fi reușit să ascundă problemele în timpul vizionării. Pe de altă parte, cel care a construit locuințele spune că nu existau astfel de nereguli. „Prime Metro nu a avut nicio idee despre existența acestor probleme ce sunt experimentate astăzi.

Dacă problemele erau imposibil de detectat de cumpărători, cum ar fi putut Prime Metro să fie conștientă de ele”, se apără compania.

 

ADVERTISEMENT
Tags: