News

A plecat de la plajă cu 2 kilograme de nisip. De ce a primit o amendă pe care n-o s-o uite prea curând

03.09.2020 | 20:54
A plecat de la plaja cu 2 kilograme de nisip De ce a primit o amenda pe care no so uite prea curand
Un turist francez a plecat de la plajă cu nu mai puțin de 2 kilograme de nisip
ADVERTISEMENT

Un turist francez a crezut că face o afacere când a plecat de la plajă cu nu mai puțin de 2 kilograme de nisip. Dar amenda pe care a primit-o de la polițiștii din insula italiană Sardinia îl va face să nu uite prea curând această aventură.

Francezul a fost taxat cu nu mai puțin de o mie de euro pentru cele două kilograme de nisip pe care autoritățile le-au descoperit în bagajele sale, relatează postul de televiziune Euronews.

ADVERTISEMENT

Autoritățile din Sardinia au înființat o agenție care are rolul de a proteja plajele din insulă, iar angajații acestui organism au recuperat de la turistul care credea că face o afacere bună o sticlă de plastic plină cu nisip fin.

 

Prins cu 2 kilograme de nisip în bagaj

Nisipul a fost găsit la un control chiar pe aeroportul Elmas din Sardinia, pe când francezul se pregătea să părăsească insula. Autoritățile italiene nu au dezvăluit însă și identitatea turistului vinovat.

ADVERTISEMENT

Nisipul foarte fin de pe plajele foarte curate ale insulei Sardinia este considerat o resursă prețioasă care trebuie protejată.

„Aceste comportamente nu numai că dăunează mediului, ci și compromit întreținerea litoralului pentru dezvoltarea durabilă a turismului în Sardinia”, au precizat autoritățile italiene într-un comunicat de presă.

ADVERTISEMENT

Presa din Italia subliniază că nu este primul incident de acest fel. Acum un an, în luna august, un cuplu de turiști, tot din Franța, a fost arestat în Sardinia după ce autoritățile au descoperit în mașina francezilor nu mai puțin de 40 de kilograme de nisip. La fel ca și în recentul incident, descoperirea a fost făcută la un control la plecarea de pe insulă, în momentul în care francezii se pregăteau să urce mașina pe un feribot și să părăsească insula, cu destinația Toulon.

Confruntate cu riscul dispariției nisipului extrem de fin de pe plaje, autoritățile italiene au interzis turiștilor să mai ia ca suvenir acest material de pe plaje. Cei care nu se supun legilor riscă amenzi destul de consistente.

ADVERTISEMENT

În urmă cu trei ani, Italia a scos în afara legii comerțul cu nisip, pietricele și scoici, iar cei care ignoră legile pot fi amendați și cu 3.000 de euro.

ADVERTISEMENT
Tags: