News

A postat o imagine cutremurătoare cu fetiţa sa de 5 ani care suferă de o boală extrem de rară, pusă pe seama coronavirusului. Bărbatul a vrut să atragă atenţia asupra pericolului deschiderii școlilor

18.05.2020 | 14:45
A postat o imagine cutremuratoare cu fetita sa de 5 ani care sufera de o boala extrem de rara pusa pe seama coronavirusului Barbatul a vrut sa atraga atentia asupra pericolului deschiderii scolilor
ADVERTISEMENT

Un tată din Marea Britanie a postat pe internet o imagine cu fiica de 5 ani luptând cu boala Kawasaki, ca un avertisment înainte de redeschiderea școlilor, eveniment programat a se întâmpla odată cu startul lunii iunie.

A postat o imagine cutremurătoare cu fetiţa sa de 5 ani care suferă de o boală extrem de rară, pusă pe seama coronavirusului. Bărbatul a vrut să atragă atenţia asupra pericolului deschiderii școlilor

Un bărbat din Marea Britanie a postat în mediul online o fotografie cu fiica de doar 5 ani care se luptă pentru viața ei în spital cu boala Kawasaki, la doar cinci săptămâni după ce a învins coronavirusul, anunță Dailymail.

ADVERTISEMENT

Piers Roberts este profesor la o școală din Wakefield, Yorkshire, și a declarat că bătălia fiicei sale Scarlett cu bolile, imortalizată și postată online, a fost un avertisment către guvern înainte de redeschiderea școlilor.

Recent, premierul Marii Britanii, Boris Johnson a anunțat că unele școli din insulă vor fi redeschise de la 1 iunie.

ADVERTISEMENT

Profesorul Roberts a declarat că familia sa a fost ”distrusă” după ce Scarlett, fiica de 5 ani, s-a îmbolnăvit brusc și a contractat boala Kawasaki, fetița primind doar 20% șanse de supraviețuire din partea medicilor.

fetita 5 ani kawasaki
A postat o imagine cutremurătoare cu fetiţa sa de 5 ani care suferă de o boală extrem de rară, pusă pe seama coronavirusului. Sursa foto: dailymail.co.uk

Fetița de 5 ani, infectată cu COVID-19 înainte de închiderea școlilor

Fetița profesorului din Marea Britanie a fost infectată cu noul coronavirus la ore, chiar înainte de închiderea unităților de învățământ după declanșarea pandemiei.

ADVERTISEMENT

Bărbatul avertizează acum că redeschiderea școlilor le va transforma în ”tabere pentru morți” în rândul copiilor, cei care ar putea contracta și noua boală care se extinde la nivel mondial, Kawasaki.

În ciuda avertismentului transmis public de bărbat, Organizația Mondială a Sănătății prin vocea doctorului Soumya Swaminathan, susține că încă nu există o legătură clară între coronavirus și boala rară apărută recent (Kawasaki).

ADVERTISEMENT

În urmă cu trei zile, Franța a raportat primul deces al unui copil diagnosticat cu o formă similară a bolii Kawasaki. Este vorba despre un minor în vârstă de 9 ani. Acesta prezenta simptome similare bolii descrise la pacienţi tineri care au intrat în contact cu coronavirusul.

Simptomele acestei boli includ febră mare, dureri abdominale şi tulburări digestive, erupţii cutanate, conjunctivită şi limbă inflamată.

ADVERTISEMENT