Life

A primit o moștenire de 1 miliard de dolari, iar ce a făcut cu banii a fost uluitor. Decizia luată de o femeie i-a șocat pe mulți

Ce a putut să facă o fostă profesoară cu moștenirea colosală primită de la soțul ei. Gestul femeii i-a lăsat pe toți muți de uimire.
27.02.2024 | 16:40
A primit o mostenire de 1 miliard de dolari iar ce a facut cu banii a fost uluitor Decizia luata de o femeie ia socat pe multi
Ce a putut să facă o fostă profesoară cu 1 milion de dolari, după moarte soțului ei. Sursa foto: Pixabay
ADVERTISEMENT

Unele persoane chiar pot spune că le surâde norocul fix atunci când se așteaptă cel mai puțin. Este și cazul unei femei, fostă profesoară care a primit o moștenire substanțială după moartea soțului ei. Apropiații aveau alte așteptări de la ea, însă, ceea ce a făcut femeia cu banii i-a uimit pe toți.

După moartea soțului, Ruth Gottesman s-a trezit că moștenește o mică avere

Toată viața ei, Ruth Gottesman a vrut să schimbe lumea. Femeia a fost profesoară la una dintre cele mai prestigioase facultăți din lume. Ani de zile, aceasta a activat ca și cadru didactic la Facultatea de Medicina Albert Einstein.

ADVERTISEMENT

Pe tot parcursul carierei sale, Ruth a fost preocupată de viitorul celor tineri. Astfel, și-a dedicat întregul timp dezvoltării unui program de alfabetizare pentru adulți și nu numai. De asemenea, a fost preocupată și de cercetările în ceea ce privește procesul de învățare la copiii cu dizabilități.

Implicarea sa în domeniul educativ și social nu a rămas nerăsplătită. Ruth Gottesman a ajuns președinte al consiliului de administrație al școlii, dar și membru al unui consiliu afiliat.

ADVERTISEMENT

Ani buni de zile, profesoara a avut un mariaj fericit alături de un expert financiar de la Wall Street. Pe numele său David Gottesman, bărbatul a fost cel care a completat-o pe Ruth și cel care i-a oferit un trai liniștit.

Ce a ales să facă fosta profesoară cu toată suma de 1 milion de dolari

Din păcate, anul 2022 a reprezentat o perioadă destul de sumbră pentru Ruth. Soțul ei a murit, însă, moștenirea sa impresionantă i-a lăsat-o soției. Ruth s-a trezit că este milionară peste noapte și a avut nevoie de ceva timp pentru a asimila această veste.

ADVERTISEMENT

Multă lume s-a întrebat ce va face profesoara cu o sumă atât de mare de bani. Înainte de a deceda, soțul ei i-a spus că, indiferent de ce se va întâmpla, să facă cu banii ce crede ea că este mai bine. Și a făcut, spre surprinderea tuturor.

Ruth Gottesman nu a păstrat nici măcar un dolar pentru ea. Dat fiind faptul că toată viața a trăit înconjurată de copii și le-a vrut binele, aceasta a donat întreaga sumă facultății unde a profesat.

ADVERTISEMENT

Ruth Gottesman a reușit să plătească din moștenirea lăsată de soțul ei toate taxele școlare ale studenților. Fosta profesoară a fost foarte mândră de gestul ei, mai ales că știa că taxele nu sunt deloc unele mici. Însă, pentru că a reușit să facă sute de studenți fericiți, Ruth i-a mulțumit soțului ei.

”Îi sunt foarte recunoscătoare fostului meu soţ Sandy pentru că mi-a lăsat aceste fonduri în grijă”, a spus fosta profesoară, potrivit a1.ro.

ADVERTISEMENT
Tags: