News

Atrași de ideea de îmbogățire, tot mai mulți tineri români pică într-o capcană pe TikTok. Singurii care câștigă bani

Încrezători că se pot îmbogăți peste noapte, tot mai mulți tineri români cad într-o capcană pe Tiktok. Cine câștigă, de fapt, bani.
27.02.2024 | 07:00
Atrasi de ideea de imbogatire tot mai multi tineri romani pica intro capcana pe TikTok Singurii care castiga bani
Tot mai mulți tineri români pică într-o capcană pe TikTok, în ideea de îmbogățire. Cine câștigă, de fapt, bani. Sursa foto: hepta.ro
ADVERTISEMENT

Specialiștii vorbesc de o capcană de pe Tiktok în care cad tot mai mulți tineri români. Care sunt recomandările analiștilor financiari pentru cetățeni și cine se alege cu un câștig după tot acest mecanism.

Tot mai mulți tineri români pică într-o capcană pe TikTok, în ideea de îmbogățire. Cine câștigă, de fapt, bani

Platforma TikTok sau Douyin, așa cum este cunoscută în China, a fost lansată în 2016. Într-o primă fază, era percepută ca o rețea de socializare destinată exclusiv divertismentului, pe care se puteau viziona videoclipuri amuzante și nimic mai mult.

ADVERTISEMENT

Treptat, această platformă a devenit extrem de populară în rândul tinerilor utilizatori. În prezent, mulți nu o mai utilizează doar pentru distracție, ci și pentru a face bani.

Și în România, foarte multe persoane se folosesc de TikTok pentru a-și asigura venituri financiare importante. Dat fiind acest miraj al îmbogățirii din fața unui ecran, au apărut și creatori de conținut care vând tinerilor sfaturi despre cum să atragă banii.

ADVERTISEMENT

Specialiștii avertizează că, de cele mai multe ori, acest drum este o capcană. Unii profită de faptul că tot mai mulţi tineri caută calea de a face rost uşor de bani. Aceștia din urmă investesc fără să gândească bani în cursuri de dezvoltare personală care speră să le dea cheia succesului.

Nu există nicio şcoală din punct de vedere academic, care să definească această metodă. Nu poţi doar să te gândeşti pozitiv la un lucru şi el să vină spre tine fară ca tu să faci nimic”, spune psihologul Constantin Cornea, conform Observator News.

ADVERTISEMENT

În realitate, succesul financiar există doar pentru creatorul de conţinut. El este singurul care câştigă bani din aceste cursuri. Specialiştii explică faptul că aceste cursuri ne pot da o direcţie despre schimbările pe care le putem face în viața noastră. Pe de altă parte, ele nu ne pot aduce bani din senin.

Mare atenție la ”poveștile de succes”

Analiștii financiari vin și ei cu sfaturi pentru cei care speră să obțină rapid succesul financiar. Aceștia ne recomandă să ne documentăm bine înainte de a urma orice fel de cursuri. E important să căutăm referințe despre traineri.

ADVERTISEMENT

Dacă îți vinde altul o poveste de succes, aia nu mai e o poveste de succes. Fă eforturi, du-te la școală, la cursuri, la activități de voluntariat. Prosperitatea nu se poate obține peste noapte, se poate pierde peste noapte. Nu există scurtături”, explică Adrian Mitroi, analist financiar, conform sursei citate.

ADVERTISEMENT
Tags: