Life

A rămas paralizat pe viață după ce a mâncat o felie de măr la grădiniță. Cum a fost posibilă tragedia

O simplă felie de măr i-a schimbat radical viața unui băiețel de aproape doi ani. Micuțul a rămas paralizat după ce a stat în stop cardio-respirator timp de 30 de minute.
03.12.2022 | 17:51
A ramas paralizat pe viata dupa ce a mancat o felie de mar la gradinita Cum a fost posibila tragedia
Paralizat pe viață după ce a mâncat o felie de măr la grădiniță. Sursa foto: instagram/ colaj FANATIK
ADVERTISEMENT

O masă firească la grădiniță i-a marcat viața unui băiețel de aproape doi ani, care a rămas paralizat după ce a mâncat o simplă felie de măr.

Paralizat pe viață după ce a mâncat o felie de măr la grădiniță

O întregă familie din Noua Zeelandă a fost doborâtă într-o clipită atunci când Neihana Renata, unicul copil, s-a înecat cu gustarea de la prânz.

ADVERTISEMENT

La doar câteva secunde după ce mărul i-a stopat căile respiratorii, una dintre îngrijitoare a intervenit pentru ai oferi primul ajutor, însă a fost prea târziu pentru micuțul de doar doi ani.

Imediat educatoarele au apelat numărul unic de urgență și mai multe echipaje au ajuns imediat la fața locului realizând manevrele de resuscitare.

ADVERTISEMENT

A stat în stop cardio-respirator timp de 30 de minute

Conform primelor informații, Neihana Renata a stat în stop cardio-respirator timp de 30 de minute.

Medicii au reușit cu greu să îl stabilizeze și, într-un final, să îl ducă de urgență la spital. Timp de două săptămâni băiețelul a fost internat la secția de Terapie Intensivă, fără, însă, prea multe speranțe de viață.

După alte două luni de spitalizare, deoarece starea lui de sănătate nu era una stabilă, cadrele medicale au pus un diagnostic cât se poate de simplu: paralizie cerebrală. Din acel moment micuțul familiei nu a mai putut să vorbească, să meargă sau să mănânce singur.

ADVERTISEMENT

Asemeni copiilor de vârsta lui nu avea molarii (folosiți în masticație) dezvoltați. De obicei, molarii secundari apar la copii în jurul vârstei de 2 ani și jumătate. Mama lui a spus că era un copil foarte vesel și iubitor”, a mărturisit Sarah Alexander, medicul care l-a supravegheat în spital.

Incidentul a marcat întreg teritoriul, astfel că, 100 de creșe și grădinițe din Noua Zeelandă au schimbat total meniurile micuților. De atunci, copiii mai mici de trei ani au voie să consume doar gătite, decojite sau tăiate.

ADVERTISEMENT