News

Masacru la o grădiniță din Thailanda. Un fost polițist a ucis cel puțin 34 de persoane, inclusiv copii

Treizeci și patru de persoane, dintre care 22 de copii, au murit joi în Thailanda, după ce un fost ofițer de poliție a deschis focul la o grădiniță din localitatea Na Klang.
06.10.2022 | 14:03
Masacru la o gradinita din Thailanda Un fost politist a ucis cel putin 34 de persoane inclusiv copii
Alertă în Thailanda, după sângerosul atac înregistrat la o grădiniță. Foto: hepta.ro
ADVERTISEMENT

Reprezentanții biroului generalului de poliție Surachete Hakparn au precizat că cel puțin 12 persoane au fost rănite. Dintre acestea, opt grav erau în stare gravă și primeau îngrijiri medicale.

Atac șocant în Thailanda

Potrivit jurnaliștilor nbcnews.com, care au preluat declarațiile colonelului Jackrapat Wijitwaitaya, trăgătorul și-a ucis atât soția, cât și copilul. Nu este clar dacă oficialii i-au inclus și pe ei printre cele 34 de victime.

ADVERTISEMENT

Atacatorul este fostul ofițer de poliție Panya Khamrab, care a lucrat la secția Na Wang, din provincia Nong Bua Bamphu. Contractul său de muncă a încetat în momentul în care a fost arestat pentru posesie de metamfetamine.

Oamenii legii nu au oferit mai multe detalii despre trecutul său. Khamrab a intrat în grădiniță la ora prânzului, când erau prezenți aproximativ 30 de copii. Una dintre educatoarele împușcate mortal era însărcinată în opt luni.

ADVERTISEMENT

Imaginile care au început să circule pe mai multe rețele de socializare – și care încă nu au fost verificate de jurnaliștii televiziunii americane NBC News – arată corpurile copiilor întinse în poziție culcată într-o cameră.

Ultimul masacru a fost consemnat în 2020

De asemenea, prim-ministrul thailandez a ordonat comandantului-șef al poliției, generalul-locotenent Yanyong Wech-Osot, să zboare la Nong Bua Lamphu pentru a ajuta la anchetă.

ADVERTISEMENT

Împușcăturile în masă sunt rare în Thailanda. În 2020, un soldat supărat din cauza unei afaceri imobiliare care a eșuat a ucis cel puțin 29 de persoane și a rănit 57, într-un raid care s-a extins în patru locuri.

Cu privire la acest masacru, și premierul Marii Britanii, Liz Truss, a declarat că este “șocată“. În continuare, poliția l-a dar în urmărire emis pe fostul poliţist în vârstă de 34 de ani, care avea asupra sa o puşcă, un pistol şi un cuţit.

ADVERTISEMENT

Un purtător de cuvânt guvernamental a declarat că premierul thailandez a cerut tuturor agenţiilor de securitate să acţioneze pentru prinderea făptaşului. Între timp, presa din Thailanda a relatat că suspectul s-ar fi sinucis.

ADVERTISEMENT
Tags: