Life

A renunțat să mai bea vin și bere, iar ce a urmat a fost complet neașteptat. Ce a realizat un bărbat

Un bărbat a renunțat să mai bea vin și bere. Simțea nevoia de o schimbare, dar nu avea să știe ce se va întâmpla la final.
26.01.2024 | 08:37
A renuntat sa mai bea vin si bere iar ce a urmat a fost complet neasteptat Ce a realizat un barbat
A renunțat să mai bea vin și bere, iar ce a urmat a fost complet neașteptat. Sursă foto: Pinterest
ADVERTISEMENT

Un bărbat decis să nu mai bea vin și bere. A vrut să facă o schimbare majoră în viața sa, având în vedere că avea astfel de obiceiuri. Care a fost însă finalul poveștii? Poate mulți vor rămâne uimiți.

A renunțat să mai bea vin și bere, iar ce a urmat a fost complet neașteptat

Andy Blackman bea vin și bere în mod regulat, în special după muncă. De asemenea, serile de weekend le prefera la un bar. Lucrurile aveau să se schimbe însă radical în viața sa în luna septembrie 2022.

ADVERTISEMENT

Bărbatul e decis să nu mai bea vin și bere. Iar deși la prima vedere părea o decizie banală, iată că efectul pe care l-a resimțit acum este cu adevărat unul deosebit. Ce s-a întâmplat și ce a realizat bărbatul?

Bărbatul, în vârstă de 37 de ani, a crescut într-o cultură în care consumul excesiv de alcool era normalizat. La universitate, el a băut pe săturate, iar mai târziu a început să consume băuturi “de lux”, cum ar fi vinul roșu.

ADVERTISEMENT

În momentul în care a venit pandemia însă, Andy, care este și tată a doi copii, a observat că a luat în greutate și s-a gândit să renunțe complet în a mai bea vin și bere. A făcut 30 de zile de abstinență, apoi o abstinență de trei luni, până când, în cele din urmă, a luat ultima înghițitură de alcool pe 9 septembrie 2022.

“Nu am fost niciodată dependent de alcool, dar societatea iubește un pahar. Sunt dovada că nu trebuie să atingi fundul sacului pentru a deveni abstinent”, a declarat el pentru The Mirror.

ADVERTISEMENT

A devenit plin de energie, iar textura pielii s-a schimbat și ea

Deși recunoaște că alcoolul a fost mereu parte din viața sa, iar un pahar de vin roșu după o zi grea de muncă era necesar, iată că acum, viața sa este cu totul alta. Chiar și așa, acesta recunoaște că drumul nu a fost unul atât de ușor.

De abia în momentul în care a renunțat să mai bea vin și bere, a realizat ceva. Se pare că în realitate, bărbatul doar își masca simptomele anxietății și prefera să își creeze singur un moment de recreere.

ADVERTISEMENT

“După ce ne-am așezat la casa noastră și am avut copii, mi-am cumpărat un decantor și m-am apucat de vin. Când mă uit acum în urmă, îmi mascam simptomele anxietății. Mi-am îngropat capul în nisip”, a mai adăugat acesta.

Pandemia însă avea să îl schimbe. Atunci a renunțat la băutură treptat, iar ulterior a slăbit 4 kilograme. Surpriza a fost însă una cu mult mai mare, bărbatul spunea că se simțea mai energetic de dimineață până seara.

Iar dincolo de asta, textura pielii sale era cu totul alta. “Starea mea de bine s-a îmbunătățit semnificativ”, a spus el. Totuși, sunt și anumite dezavantaje, dar pe care Andy nu le bagă în seamă.

Bărbatul spune că se mai întâmplă să iasă în oraș sau să fie invitat la petreceri unde se consumă alcool. În ciuda faptului că mulți îi reproșează decizia luat însă, Andy nu e dispus să se abată la drumul său. A reușit să înceapă o nouă viață după ce nu a mai băut bere și vin, iar nimeni nu îi mai poate lua asta.

ADVERTISEMENT