Sport

A venit din SUA să câștige medalii pentru România! Lilia Cosman, speranța gimnasticii românești: „Acesta este visul meu”

Lilia Cosman (16 ani) e una dintre marile speranțe ale gimnasticii românești la Jocurile Olimpice de la Paris. A venit din America să câștige medalii pentru România!
09.03.2023 | 09:06
A venit din SUA sa castige medalii pentru Romania Lilia Cosman speranta gimnasticii romanesti Acesta este visul meu
2 medalii de argint a cucerit Lilia Cosman la Campionatele Naționale de gimnastică
ADVERTISEMENT

Lilia Cosman, gimnastă originară din SUA în vârstă de 16 ani, ar putea fi marea speranță a României la Jocurile Olimpice din 2024 de la Paris (Franța).

Lilia Cosman, gimnasta care a lăsat confortul și condițiile excelente din SUA pentru a cuceri medalii cu România

Puștoaicei nu i-a fost teamă să plece din Michigan și să își lase în urmă viața, pentru a face performanță în România. Lilia se pregătește la sala de la Deva cu Liliana Cosma, antrenoarea care a făcut parte din lotul național la Jocurile Olimpice de la Beijing, din 2008.

ADVERTISEMENT

Lilia Cosman și Liliana Cosma au o relație specială, iar între cele două s-a creat o strânsă legătură, deși nu există nicio legătură de rudenie: „Este și o coincidență între numele noastre. Ea este Lilia Cosman și eu sunt Liliana Cosma. Există și chimie extraordinară între noi, ne înțelegem foarte bine, ne apreciem și ne respectăm una pe alta”, spune antrenoarea de gimnastică artistică feminină.

Lilia Cosman, foto stânga, a câștigat primele medalii pentru România
Lilia Cosman, foto stânga, a câștigat primele medalii pentru România

Americanca cu ambii părinți români a cucerit deja primele două medalii pentru România: argint la paralele și bârnă la Campionatele Naționale de la Bacău și visează la titluri europene, mondiale și olimpice: „Sunt foarte fericită pentru aceste medalii, sunt foarte importante pentru mine. Îmi place în România, mă simt foarte bine”, a declarat gimnasta.

ADVERTISEMENT

Antrenoarea Liliana Cosma își pune toate speranțele în gimnasta venită din America: „Un copil cu potențial fantastic”

Antrenoarea Liliana Cosma crede că Lilia poate ajunge una dintre cele mai bune gimnaste din România: „Este un copil cu un potențial fantastic, îi place foarte mult ceea ce face și își dorește din suflet să concureze pentru România. Sunt foarte fericită și mă bucur pentru ea pentru că este de puțin timp la noi, dar s-a adaptat extraordinar de repede”.

Lilia vorbește foarte bine română, deși s-a născut în Statele Unite ale Americii, iar meritul este tot al părinților: „Acasă, părinții vorbesc cu mine în română”. 

ADVERTISEMENT
Unul dintre aparatele sale preferate este paralelul
Unul dintre aparatele sale preferate este paralelul

Lilia Cosman muncește enorm pentru a își atinge marele vis, acela de a face parte din echipa de gimnastică a României, mai ales că este senioară din 2023: „Îmi doresc ca ea să se adapteze, să facă parte din echipa României, să contribuie la calificarea echipei pentru campionatul mondial și pentru Olimpiadă”.

La Campionatele Naționale de la Bacău, LPS Cetate Deva, clubul la care este legitimată Lilia Cosman a ocupat primul loc al podiumului
La Campionatele Naționale de la Bacău, LPS Cetate Deva, clubul la care este legitimată Lilia Cosman a ocupat primul loc al podiumului

Lilian Cosman vrea să reprezinte România la Jocurile Olimpice de la Paris: „Ar fi extraordinar”

Lilia face gimnastică de la trei ani și a mai fost în România: „Ne-a mai făcut o vizită cu mulți ani în urmă, avea 8 ani, noi eram antrenori la lot. A venit în vizită, a intrat în sală și a făcut un antrenament. Nu ne-am așteptat să ne reîntâlnim acum dar mă bucur din suflet că a ales să vină și să concureze pentru noi”, a mai completat Liliana Cosma.

ADVERTISEMENT

Lilia Cosman speră nu numai că va face parte din lotul național de gimnastică, ci că va participa la următoarea ediție a Jocurilor Olimpice: „Acesta este visul meu! Ar fi extraordinar”.

Gimnasta are două aparate preferate și se antrenează minim șase ore pe zi. Acestea sunt paralele și bârnă: „Am două antrenamente pe zi, cam 6 ore, mai puțin miercuri și sâmbătă când am unul care durează 3 ore și jumătate”.

ADVERTISEMENT
Tags:
De ce Romina Gingașu a refuzat să ia numele de familie al soțului...
De ce Romina Gingașu a refuzat să ia numele de familie al soțului Piero Ferrari: „Știți ce se întâmpla după?”
ÎPS Teodosie cheamă ploaia, în această seară, pe câmpurile din Constanța. În jumătate...
ÎPS Teodosie cheamă ploaia, în această seară, pe câmpurile din Constanța. În jumătate de județ a fost deja potop
EXCLUSIV Antena 1 l-a “îngropat” în bani pe Ianis Hagi și i-a plătit...
EXCLUSIV Antena 1 l-a “îngropat” în bani pe Ianis Hagi și i-a plătit fotbalistului cea mai mare sumă din istoria televiziunii! . Fiul Regelui s-a îmbogățit peste noapte
Admitere facultate 2024. Cea mai căutată specializare: 25 de candidaţi pe un loc
Admitere facultate 2024. Cea mai căutată specializare: 25 de candidaţi pe un loc
Cât a costat?! Aroganţa uriaşă de aproape un milion de euro a lui...
Cât a costat?! Aroganţa uriaşă de aproape un milion de euro a lui Ion Ţiriac în faţa tuturor: Gratis! Nu ştiu de ce nu am luat două
Naomi Hedman a renunțat la sutien și a întors toate privirile pe litoral....
Naomi Hedman a renunțat la sutien și a întors toate privirile pe litoral. Cum s-a afișat fosta iubită a lui Florin Ristei / FOTO
AVERTISMENT FINAL al RUSIEI pentru ROMÂNIA! PUTIN a ANUNȚAT
AVERTISMENT FINAL al RUSIEI pentru ROMÂNIA! PUTIN a ANUNȚAT
Bianca Drăgușanu, săltată de Poliție în această dimineată. Vedeta este acuzată de lucruri...
Bianca Drăgușanu, săltată de Poliție în această dimineată. Vedeta este acuzată de lucruri grave
Pericolul Mercedes și BMW. Dezvăluiri cutremurătoare despre mașinile germane
Pericolul Mercedes și BMW. Dezvăluiri cutremurătoare despre mașinile germane
Încă o NUNTĂ la Națională. Andrei Burcă s-a căsătorit. Cine este Mara, soția...
Încă o NUNTĂ la Națională. Andrei Burcă s-a căsătorit. Cine este Mara, soția lui. Este superbă și are siluetă de model! Nașii sunt și ei foarte cunoscuți!
FOTO. Cum a fost surprinsă Diana Șoșoacă, după ce a fost dată afară...
FOTO. Cum a fost surprinsă Diana Șoșoacă, după ce a fost dată afară din plenul Parlamentului European
Tatăl lui Salman Khan rupe tăcerea! De ce nu s-a căsătorit actorul cu...
Tatăl lui Salman Khan rupe tăcerea! De ce nu s-a căsătorit actorul cu Iulia Vântur: „Femeia să fie dedicată, să gătească...”