Sport

A venit nota de plată pentru Gigi Becali, Neluțu Varga și Mihai Stoica. Patronul CFR-ului, amendă de două ori mai mare decât finanțatorul FCSB din partea FRF

Comisia de Disciplină și Etică a Federației Române de Fotbal a publicat sancțiunile pentru Gigi Becali, Neluțu Varga și Mihai Stoica după o serie de amânări.
26.06.2023 | 16:27
A venit nota de plata pentru Gigi Becali Nelutu Varga si Mihai Stoica Patronul CFRului amenda de doua ori mai mare decat finantatorul FCSB din partea FRF
Neluțu Varga a venit cu un răspuns dur pentru Gigi Becali. Foto: colaj FANATIK.
ADVERTISEMENT

Comisia de Disciplină a FRF a publicat în cursul zilei de luni sancțiunile pentru Gigi Becali, Neluțu Varga și Mihai Stoica după mai multe amânări. În a doua parte a sezonului recent încheiat, patronii celor două cluburi, dar și managerul general de la FCSB au fost reclamați de Comisia Centrală a Arbitrilor pentru declarații dure la adresa arbitrajului.

A venit nota de plată pentru Gigi Becali, Neluțu Varga și Mihai Stoica

Gigi Becali, Neluțu Varga, Adrian Mititelu și Ciprian Marica au fost reclamați de CCA la Comisia de Etică și Disciplină din cadrul FRF pentru declarațiile controversate făcute de patroni la adresa arbitrajului românesc de-a lungul sezonului trecut.

ADVERTISEMENT

Pe lângă CCA, Gigi Becali și Neluțu Varga au fost reclamați și de Federația Română de Fotbal. Cererile au fost admise, iar conducătorii din SuperLiga au primit avertismente și sancțiuni financiare. Patronul roș-albaștrilor a fost, de asemenea, reclamat pentru derapajul la adresa arbitrului Iuliana Demetrescu.

Gigi Becali a primit avertisment și a fost amendat cu suma totală de 25.000 de lei, în timp ce Mihai Stoica, managerul general al FCSB, a fost sancționat cu o amendă totală de 5.000 de lei și a primit avertisment. Neluțu Varga, patronul celor de la CFR Cluj, a primit o penalitate sportivă în valoare de 50.000 de lei, dar și avertisment.

ADVERTISEMENT

Ciprian Marica și Adrian Mititelu au fost amendați de Comisia de Disciplină a FRF

La mijlocul lunii mai, Ciprian Marica, Adrian Mititelu și Gigi Becali și-au aflat sancțiunile după declarațiile la adresa arbitrilor din România. Acționarul minoritar al Farului a primit avertisment și o penalitate sportivă de 5.000 de lei, similar cu sancțiunea primită de Gigi Becali.

De cealaltă parte, Adrian Mititelu a primit avertisment și a fost amendat cu suma de 20.000 de lei. Patronul celor de la FC U Craiova 1948 a intrat în atenția Comisiei de Disciplină a FRF după declarațiile făcute la adresa lui Gabriel Bodescu, secretar general adjunct al FRF.

ADVERTISEMENT

Gigi Becali a avut un derapaj sexist la adresa arbitrului Iuliana Demetrescu. La finalul meciului FC Voluntari – CS Mioveni, scor 1-0, pe 5 mai, patronul celor de la FCSB a răbufnit și a precizat că nu este de acord ca femeile să arbitreze meciuri de fotbal masculin.

Pe lângă noile acuzații aduse arbitrilor, Gigi Becali a fost judecat de către Comisia de Etică și Disciplină și pentru declarațiile făcute public la adresa Iulianei Demetrescu. De cealaltă parte, Mihai Stoica a fost reclamat de CCA și sancționat de FRF pentru declarațiile făcute la adresa lui Rareș Vidican, arbitrul din camera la VAR la „celebrul” FCSB – Rapid 1-0 din play-off.

ADVERTISEMENT

  • Cotă BETANO pentru FCSB: 3,25 este cota pentru „Câștigător Liga 1 2023/2024: FCSB”