Sport

Adrian Mititelu, amendă de patru ori mai mare decât Gigi Becali din partea FRF. Patronul FCSB, Neluțu Varga și Mihai Stoica, reclamați din nou de Vassaras

Adrian Mititelu a primit o amendă de patru ori mai mare decât Gigi Becali din partea FRF. Patronul FCSB, Mihai Stoica și Neluțu Varga au fost chemați la raport.
11.05.2023 | 16:51
Adrian Mititelu amenda de patru ori mai mare decat Gigi Becali din partea FRF Patronul FCSB Nelutu Varga si Mihai Stoica reclamati din nou de Vassaras
Adrian Mititelu a primit o amendă de patru ori mai mare decât Gigi Becali din partea FRF: Foto: colaj FANATIK.
ADVERTISEMENT

Gigi Becali a fost amendat de FRF în urmă cu aproximativ o săptămână ca urmare a reclamațiilor făcute de Kyros Vassaras, președintele CCA, cu privire la declarațiile calomnioase ale patronului de la FCSB. Adrian Mititelu și Ciprian Marica și-au aflat, de asemenea, sancțiunile.

Adrian Mititelu, amendă de patru ori mai mare decât Gigi Becali din partea FRF

Gigi Becali, Neluțu Varga, Adrian Mititelu și Ciprian Marica au fost reclamați de CCA la Comisia de Disciplină din cadrul FRF pentru declarațiile controversate făcute în ultimele luni de patroni la adresa arbitrajului din România. Gigi Becali a primit avertisment și a fost amendat cu 5.000 de lei.

ADVERTISEMENT

De cealaltă parte, Ciprian Marica, unul dintre acționarii Farului, a primit avertisment și o penalitate de 5.000 de lei, în timp ce Adrian Mititelu a primit avertisment și o amendă de 20.000 de lei, de patru ori mai mult decât ceilalți patroni. Neluțu Varga, patronul celor de la CFR Cluj, care a anunțat recent că se retrage din fotbal, a scăpat de amendă.

De precizat este faptul că sancțiunea aplicată lui Adrian Mititelu a venit ca urmare a declarațiilor făcute la adresa lui Gabriel Bodescu, secretar general adjunct al FRF. Patronul de la FC U Craiova 1948 acuza că Andrei Chivulete, arbitrul care a întrerupt partida Sepsi – FC U Craiova 1948 din cauza scandărilor rasiste, este „omul lui Gabriel Bodescu, mâna dreaptă a lui Răzvan Burleanu”.

ADVERTISEMENT

Gigi Becali și Neluțu Varga, reclamați din nou de CCA. Mihai Stoica, următorul pe listă

Comisia Centrală a Arbitrilor nu a stat pe gânduri și i-a reclamat din nou pe Gigi Becali și Neluțu Varga, patronii care au anunțat că se retrag din fotbal ca urmare a arbitrajului. Totodată, în atenția Comisiei de Disciplină a apărut și Mihai Stoica. Toate cazurile se vor judeca pe 17 mai.

La finalul meciului FC Voluntari – CS Mioveni, scor 1-0, Gigi Becali a avut un derapaj la adresa arbitrului Iuliana Demetrescu. Finanțatorul nu este de acord ca femeile să conducă meciuri de fotbal masculin, iar finanțatorul a avut mai multe comentarii sexiste.

ADVERTISEMENT

Pe lângă noile acuzații aduse arbitrilor, Gigi Becali va fi judecat de către Comisia de Etică și Disciplină și pentru declarațiile făcute public la adresa Iulianei Demetrescu. „Am fost mâhnit să văd declarațiile domnului George Becali, niște afirmații care consider că nu au ce căuta în societatea contemporană.

România este un stat modern, iar Federația Română de Fotbal împărtășește valorile europene, motiv pentru care nu va accepta niciodată astfel de remarci, care ne duc cu gândul la un ev mediu patriarhal. Iuliana Demetrescu este unul dintre cei mai apreciați arbitri din fotbalul feminin la nivel internațional și va reprezenta România la Campionatul Mondial din această vară, în Australia și Noua Zeelandă.

ADVERTISEMENT

Ieșirea domnului Becali după meciul pe care Iuliana l-a condus în Superligă, Voluntari – Mioveni, unde prestația acesteia a fost apreciată atât de jucători, cât și de antrenorii celor două echipe, este în complet dezacord cu principiile unei societăți europene, așa cum ne dorim să fim”, a declarat Răzvan Burleanu, președintele FRF, pentru FANATIK.


  • Cotă BETANO pentru FCSB: 1,75 este cota pentru „total goluri: sub 2,5” la meciul FCSB – CFR Cluj

ADVERTISEMENT