Sport

Absențe importante la reunirea lui Dinamo: ”Ar fi un gest de lașitate să pleci acum!”

Fotbaliștii de la Dinamo și-a reluat, marți, pregătirile. În cantonamentul de la Săftica s-au prezentat 23 de jucători. Câteva nume importante au absentat de la prima acțiune a verii.
15.06.2021 | 12:48
Absente importante la reunirea lui Dinamo Ar fi un gest de lasitate sa pleci acum
ADVERTISEMENT

Dusan Uhrin a stabilit programul de pregătire al verii, dar se confruntă cu numeroase absențe, cel puțin în prima perioadă a stagiului de la Săftica.

23 de jucători s-au prezentat la reunirea echipei. Aceștia vor efectua, miercuri, vizita medicală, după care vor continua antrenamentele la Săftica, până la plecarea în cantonamentul din Turcia.

ADVERTISEMENT

Șase absențe la reunire

Dinamo se confruntă cu mari probleme de lot înaintea startului viitorului sezon. Astfel, doar 23 de fotbaliști au răspuns prezent la chemarea antrenorului Dusan Uhrin.

Diego Fabbrini și Janusz Gol au refuzat să se prezinte în cantonamentul de la Săftica. Mai mult, cei doi au notificat clubul din cauza restanțelor financiare.

ADVERTISEMENT

Pe lângă aceștia, Deian Sorescu și Ricardo Grigore, care au participat la acțiunile echipelor naționale ale României, și Steliano Filip, care este în recuperare, se vor alătura lotului la începutul săptămânii viitoare. Ionut Şerban, operat recent, se va pregăti în perioada următoare după un program separat de recuperare.

La reunire s-a prezentat și Florin Bejan, însă situația fundașului central va fi lămurită în zilele următoare. Fotbalistul a câștigat litigiile cu Dinamo și are de primit aproximativ 40.000 de euro, restanțe salariale.

ADVERTISEMENT

De asemenea, Mihai Neicuțescu și Andrei Florescu au revenit la Dinamo după ce împrumuturile la Chindia Târgoviște, respectiv Metaloglobus, au expirat.

Amical de lux în Turcia

La începutul săptămânii viitoarea Dinamo va pleca în Turcia, la Bolu, unde va efectua un stagiu de pregătire centralizată în perioada 21-28 iunie.

ADVERTISEMENT

Managerul sportiv Marius Adrian Nicolae a anunțat că la sfârșitul stagiului, pe 27 iunie, echipa va disputa un meci amical în compania multiplei campioane Galatasaray Istanbul.

Acesta a mai spus că în acest moment nu se pune problema ca vreun jucător din lotul lui Dinamo să părăsească echipa și că în maximum două luni clubul va avea un nou sediu.

”Ar fi un gest de lașitate să pleci de la Dinamo acum. Nu cred că pleacă nimeni. Suporterii sunt importanți acum și ne ajută în continuare. Într-o lună sau două vom avea o casă nouă, un nou sediu”, a anunțat Marius Nicolae, pe pagina oficială de Facebook.

Cei 23 de jucători prezenți la reunire:

Mihai Esanu, Ştefan Fara, Denis Oncescu (portari)

Constantin Nica, Ante Puljic, Florin Bejan, Andrei Radu, Marco Ehmann, Deniz Giafer (fundași)

Paul Anton, Alexandru Răută, Vlad Achim, Giani Crețu, Ahmed Bani, Valentin Borcea, Antonio Bordusanu, Dragos Penescu, Andrei Florescu (mijlocași)

Adam Nemec, Robert Moldoveanu, Andreas Mihaiu, Mihai Neicutescu, Catalin Măgureanu (atacanți)

ADVERTISEMENT