Fotbal international

Abuzuri sexuale la naționala feminină de fotbal U20 din Haiti. Suspendare record dictată de FIFA

04.05.2021 | 14:11
Abuzuri sexuale la nationala feminina de fotbal U20 din Haiti Suspendare record dictata de FIFA
ADVERTISEMENT

Un caz cutremurător de abuzuri sexuale la naționala sub 20 de ani a statului Haiti a făcut obiectul unei ample anchete a FIFA. Forul mondial a dictat o suspendare record pentru supervizoarea tinerelor fotbaliste.

Decizia anunțată la începutul acestei săptămâni vine după ce președintele federației haitiene de fotbal, Yves Jean-Bart, fusese suspendat pe viață, la sfârșitul anului trecut, în același dosar.

ADVERTISEMENT

Reuters notează că Nella Joseph, supervizoarea sportivelor convocate la acțiunile echipei naționale U20 a statului Haiti, le-ar fi cerut tinerelor fotbaliste să întrețină relații sexuale cu președintele federației Yves Jean-Bart.

Cum a reacționat supervizoarea acuzată de abuzuri sexuale

Sursa amintită notează că Nella Joseph a fost găsită vinovată de Camera de judecată a Comisiei de Etică din cadrul FIFA de încălcarea articolului care prevede protecţia integrităţii fizice şi mentale, prevăzut expres în Codul de etică al forului mondial de fotbal.

ADVERTISEMENT

Nella Joseph a fost sancţionată cu suspendarea din orice activităţi legate de fotbal pe o durată de zece ani și va fi obligată să achite și o amendă în valoare de 20.000 de franci elvețieni.

Un comunicat al FIFA amintește și faptul că Nella Joseph nu a putut fi contactată de anchetatori, aceasta refuzând să facă orice declarație scrisă din momentul în care a fost acuzată.

ADVERTISEMENT

Un caz similar s-a petrecut în Spania

În 2020, autoritățile spaniole anunțau în luna iunie că șapte tineri fotbaliști de origine sud-americană au fost sechestrați și abuzați sexual de mai multe persoane.

Aceștia au ajuns în Spania după ce li s-a promis că li se vor găsi angajamente la cluburi din Peninsula Iberică. În fapt, tinerii fotbaliști au fost sechestrați într-o locuință de lângă Cadiz.

ADVERTISEMENT

Au fost eliberați de Garda Civilă care a informat că organizația acuzată de tratamentul crud al jucătorilor se ocupă cu recrutarea tinerilor din America de Sud.

ADVERTISEMENT
Tags: