Sport

AC Milan – Inter 1-2, în etapa 33 din Serie A. Oaspeții au câștigat titlul cu numărul 20! „Nerazzurrii” își trec pe siglă a doua stea

Inter a învins-o pe AC Milan, scor 2-1, în etapa a 33-a din Serie A. „Nerazzurrii” au câștigat titlul cu numărul 20 după succesul contra marilor rivali.
22.04.2024 | 23:44
AC Milan  Inter 12 in etapa 33 din Serie A Oaspetii au castigat titlul cu numarul 20 Nerazzurrii isi trec pe sigla a doua stea
Inter a învins-o pe AC Milan, scor 2-1, și a câștigat titlul în Serie A. Foto: hepta.ro.
ADVERTISEMENT
22-04-2024
18:30

AC Milan - Inter 1-2 (Tomori 80 / Acerbi 18, Thuram 49)

Vezi toate fazele video importante aici

FINAL DE MECI. Inter s-a impus pe terenul rivalei AC Milan, scor 2-1, în etapa a 33-a din Serie A. Echipa antrenată de Simone Inzaghi a acumulat 86 de puncte și are un avans de 17 puncte de locul 2 ocupat de AC Milan. „Nerazzurii” nu mai pot pierd matematic titlul, cu 5 etape rămase până la finalul sezonului. 

Min. 80: GOOL AC Milan! Leao recentrează în careu, însă Sommer respinge execuția lui Gabbia. Mingea ajunge până la Tomori care fructifică. 

Min. 49: GOOOL Inter! Marcus Thuram șutează de la marginea careului îl învinge pe Maignan. 

Min. 40: Inter răspunde rapid! Mkhitaryan se trezește cu mingea la picior în careu, însă execuția este respinsă de Maignan. 

Min. 40: Ocazie uriașă pentru AC Milan. Sommer are un reflex incredibil la șutul lui Calabria. 

Min. 38: Thuram șutează cu latul de la marginea careului. Mingea trece milimetric pe lângă poarta lui Maignan. 

Min. 29: Leao a șutat din careu. Mingea a fost respinsă de Sommer. 

Min. 25: Dimarco a centrat excelent în fața porții. Lautaro Martinez a ratat incredibil dintr-o poziție ideală. Atacantul argentinian a trimis mult peste poartă. 

Min. 18: GOOOL Inter! Pavard deviază excelent de la prima bară după un corner. Mingea ajunge la Acerbi care înscrie cu o lovitură de cap. 

Min. 1: Partida a început!

AC Milan: Maignan – Calabria, Tomori, Gabbia, Hernandez – Adli, Reijnders – Musah, Loftus-Cheek, Pulisic – Leao. Rezerve: Sportiello, Nava, Bennacer, Caldara, Chukwueze, Florenzi, Giroud, Jovic, Okafor, Terracciano. Antrenor: Stefano Pioli.

Inter: Sommer – Pavard, Acerbi, Bastoni – Darmian, Barella, Calhanoglu, Mkhitaryan, Dimarco – Thuram, Martinez. Rezerve: Audero, Di Gennaro, Bisseck, Buchanan, Carlos Augusto, Cuadrado, de Vrij, Dumfries, Frattesi, Klaasen, A. Sanchez, Sensi. Antrenor: Simone Inzaghi.

AC Milan – Inter se joacă pe San Siro, cu “diavolii“ în postura gazdelor. Se întâlnesc echipele poziționate pe primele două locuri ale clasamentului. Acestea sunt despărțite, însă, de 14 puncte. Un succes al oaspeților i-ar transforma în campioni, din punct de vedere matematic.

AC Milan – Inter, live video online, în etapa 33 din Serie A

Sub conducerea lui Simone Inzaghi, Inter traversează un sezon de excepție pe plan intern. “Nerazzurii“ au cel mai bun atac și cea mai bună apărare din Serie A, cu 77 de goluri marcate și doar 17 primite. Deși au fost eliminați de Atletico Madrid din Liga Campionilor, interiștii au toate șansele să încheie glorios sezonul.

ADVERTISEMENT

Eliminarea suferită după loviturile de departajare nu a știrbit moralul trupei lui Inzaghi, care și-a continuat seria de invincibilitate din campionat. 27 septembrie este data în care s-a înregistrat unica înfrângere a Interului în acest sezon. A fost 1-2 pe Giuseppe Meazza, în meciul cu Sassuolo.

De partea cealaltă, AC Milan vine și ea după o deziluzie pe plan european. Trupa lui Stefano Pioli, cel care are toate șansele să părăsească echipa în vară, a fost învinsă tur-retur de AS Roma. În Serie A, Milan nu a mai pierdut din 18 februarie, când a fost învinsă pe terenul celor de la Monza, cu 4-2.

ADVERTISEMENT

Cine transmite la TV partida AC Milan – Inter

Meciul denumit “Derby della Madoninna“ va fi transmis în direct pe canalele Digisport 1, Prima Sport 1 și Orange Sport 1. Partida poate fi urmărită și pe FANATIK.ro, în format LIVE VIDEO.

În tur, Inter și-a surclasat rivala cu 5-1. Au marcat Mhkitaryan (‘5, ’69), Thuram (’38), Calhanoglu (’79) și Frattesi (’90+3) pentru “nerazzuri“, respectiv Leao (’57), pentru gazdele din această seară.

ADVERTISEMENT

Program și clasament Serie A, etapa 33

Runda 33 din campionatul Italiei a început vineri și se încheie cu derby-ul orașului Milano. Iată programul complet al etapei și clasamentul, înaintea partidelor de luni:

Vineri, 19 aprilie

  • Genoa – Lazio 0-1
  • Cagliari – Juventus 2-2

Sâmbătă, 20 aprilie

  • Empoli – Napoli 1-0
  • Verona – Udinese 1-0

Duminică, 21 aprilie

  • Sassuolo – Lecce 0-3
  • Torino – Frosinone 0-0
  • Salernitana – Fiorentina 0-2
  • Monza – Atalanta 1-2
ADVERTISEMENT

Luni, 22 aprilie

  • ora 19:30 AS Roma – Bologna (Digisport 2, Prima Sport 2, Orange Sport 2)
  • ora 21:45 AC Milan – Inter (Digisport 1, Prima Sport 1, Orange Sport 1)

Clasament Serie A

clasament Serie A

Cote pariuri la meciul AC Milan – Inter

Inter este favorită certă la victorie în “Derby della Madonnina“. Cota pe victoria trupei lui Inzaghi este 1,98. Un succes al “Diavolului“ este cotat cu 3,85, iar remiza are c ota 3,50.

Pariorii care cred în posibilitatea unui nou meci cu multe goluri pot miza pe “peste 3 goluri“, la o cotă de 2,30. Cota pe “sub 3 goluri“ este 1,65.

AC Milan – Inter, live stream, 21:45, Digisport 1, Prima Sport 1, Orange Sport 1

Gazdele au 19 titluri câștigate în Serie A. Ultima astfel de performanță a gazdelor din derby datează din 2022, când antrenor era același Stefano Pioli. Inter are tot 19 titluri în palmares, precedentul trofeu fiind cel din 2021.

Așadar, Inter poate să își depășească rivala chiar în această seară. O victorie le asigură “nerazzurilor“ în mod matematic cel de-al douăzecilea trofeu de campioni, chiar sub ochii fanilor marii rivale!

ADVERTISEMENT