Sport

AC Milan renunță la antrenorul Stefano Pioli. Cine sunt favoriți să îi preia pe „diavoli”

AC Milan va renunța la Stefano Pioli la finalul sezonului. Cine i-ar putea prelua pe italieni. Detalii de ultimă oră în presa din Italia.
21.04.2024 | 17:17
AC Milan renunta la antrenorul Stefano Pioli Cine sunt favoriti sa ii preia pe diavoli
Stefano Pioli mai are contract cu AC Milan până la 30 iunie 2025. Sursă foto: hepta.ro
ADVERTISEMENT

AC Milan e pe locul doi în Serie A, la 14 puncte de rivala Inter, iar „diavolii” au fost eliminați și din sferturile de finală ale Europa League de AS Roma, după ce „romanii” au jucat mai bine de 70 de minute în inferioritate numerică. În aceste condiții, Stefano Pioli are șanse minime să mai continue la Milano.

AC Milan i-a decis deja soarta lui Stefano Pioli

Presa din Italia anunță că AC Milan îl va concedia pe Stefano Pioli, deși italianul mai are contract încă un sezon. Nimic nu se mai poate întâmpla, nici măcar dacă AC Milan va reuși să câștige derby-ul cu Inter, scrie Gazzetta dello Sport.

ADVERTISEMENT

Cu mai bine de o lună înainte de finalul sezonului, Milan nu mai are niciun obiectiv, fiind eliminată și din Cupa Italia. Europa League era singura modalitate prin care să se salveze sezonul.

Milan este așadar în căutarea unui antrenor de renume internațional. Cum trebuie să arate fișa postului? Tehnicianul trebuie să ai un stil de joc consacrat, să fie priceput în a lucra cu jucătorii tineri, să fie pe aceeași lungime de undă în privința strategiei cu cei din club și atent la buget.

ADVERTISEMENT

AC Milan are pe listă mai mulți antrenori. Cine e în pole-position

AC Milan negociază deja cu Christophe Galtier, fostul antrenor al lui PSG, care în acest moment o antrenează pe Al-Duhail în Qatar. O altă variantă este Marcelo Gallardo, legenda lui River Plate care pregătește pe Al-Ittihad din Arabia Saudită.

Conform sursei citate, Milan îl curtează și pe Julen Lopetegui, liber de contract după despărțirea de Wolverhampton. O altă opțiun este Paulo Fonseca, fostul antrenor al lui AS Roma, actualmente în Ligue 1 la Lille.

ADVERTISEMENT

Decizia finală va fi luată de către Giorgio Furlani și Geoffrey Moncada, cei doi oameni care și-au asumat astfel de decizii în ultimii ani la AC Milan. Zlatan Ibrahimovic va avea însă și el un cuvânt de spus.

Zlatan Ibrahimovic va avea și el un cuvânt de spus

Decizia starului lui AC Milan va avea de asemenea greutatea, Ibrahimovic fiind omul de încredere al președintelui Gerry Cardinal, omul care a plătit peste un miliard de euro pentru a prelua echipa.

ADVERTISEMENT

Se pare că Antonio Conte are șanse aproape de zero să ajungă la Milan, chiar dacă antrenorul italian ar fi interesat de post. Așadar, Lopetegui și Fonseca par primele variante pentru italieni.

ADVERTISEMENT
Tags: