Sport

AC Milan – Napoli 1-0, în turul sferturilor de finală ale Champions League. Rossonerii câștigă prima manșă a duelului italian. Video

AC Milan a învins Napoli, scor 1-0, în manșa tur a sferturilor de finală ale Champions League, care a fost arbitrată de Istvan Kovacs.
12.04.2023 | 23:38
AC Milan  Napoli 10 in turul sferturilor de finala ale Champions League Rossonerii castiga prima mansa a duelului italian Video
ADVERTISEMENT
12-04-2023
17:52

AC Milan - Napoli 1-0 (Bennacer 40)

Vezi aici cele mai importante faze

Final de meci – AC Milan se impune cu 1-0 în fața lui Napoli, într-un meci cu multe ocazii de poartă și cu o eliminare, însă calificarea în semifinale rămâne deschisă.

Min. 75 – Anguissa îl faultează dur pe Theo Hernandez, iar Istvan Kovacs îi arată al doilea cartonaș galben și îl elimină.

Min. 50 – Elmas este aproape să-l surprindă pe Maignan cu o lovitură de cap lobată de la 14 metri, dar portarul francez se redresează la timp și respinge în corner.

Min. 45+3 – Milan are o ocazie uriașă de a se desprinde, dar lovitura de cap a lui Kjaer a lovit bara transversală.

Min. 40 – GOOOL AC Milan!!! Contraatac ucigător al milanezilor. Brahim Diaz pleacă printre doi adversari din jumătatea proprie, face o cursă de 50 de metri, îi pasează lui Rafael Leao și portughezul îl servește perfect pe Bennacer care înscrie cu un șut la colțul scurt.

Min. 25 – Rafael Leao face o cursă senzațională plecat din propria jumătate, trece prin apărarea napoletanilor, dar șutul său trece milimetric pe lângă poarta lui Meret.

Min. 12 – Zielinski șutează în forță de la 22 de metri, dar Maignan respinge în corner.

Min. 1 – Degringoladă în defensiva Milanului, dar șutul lui Kvaratskhelia este scos de pe linia porții de Krunic.

Min. 1 – A început meciul.

Au apărut echipele de start de la AC Milan – Napoli:

AC Milan: Maignan – Calabria, Kjaer, Tomori, Hernandez – Krunic, Tonali – Diaz, Bennacer, Leao – Giroud. Rezerve: Mirante – Ballo-Toure, De Ketelaere, Florenzi, Gabbia, Kalulu, Messias, Origi, Pobega, Rebic, Saelemaekers, Thiaw. Antrenor: Stefano Pioli.

Napoli: Meret – Di Lorenzo, Rrahmani, Kim, Mario Rui – Anguissa, Lobotka, Zielinski – Lozano, Elmas, Kvaratskhelia. Rezerve: Gollini, Idasiak – Bereszynski, Gaetano, Juan Jesus, Ndombele, Olivera, Ostigard, Politano, Raspadori. Antrenor: Luciano Spalletti.

Meciul AC Milan – Napoli are loc miercuri, 12 aprilie, cu începere de la ora 22:00, în cadrul manșei tur a sferturilor de finală ale Champions League. Derby-ul italian vine la scurt timp după ce „rossonerii” au reușit o senzațională victorie în campionat pe terenul liderului detașat Napoli, cu scorul de 4-0. Va fi un meci sigur urmărit de mulți români și pentru că va fi arbitrat de un compatriot al nostru.

Unde se joacă meciul AC Milan – Napoli, în turul sferturilor de finală ale Champions League

Confruntarea AC Milan – Napoli se desfășoară miercuri, 12 aprilie, de la ora 22:00, pe stadionul „San Siro” din capitala Lombardiei, în manșa tur a sferturilor de finală din Champions League. De multă vreme nu a mai existat un duel italian în această fază a competiției în care deja concitadina Inter a luat o uriașă opțiune pentru semifinale după victoria cu 2-0 de la Lisabona, în fața Benficăi.

ADVERTISEMENT

Va fi o partidă sold-out, nu mai există niciun loc disponibil în tribune, evident prioritate la achiziționarea tichetelor având-o abonații lui AC Milan. În tribune se vor afla însă și câteva mii de tifosi napoletani, ceea ce deja a pus pe jar autoritățile, care au suplimentat masiv numărul forțelor de ordine. În oraș există patrule care se deplaseză în zonele unde ar putea apărea posibile focare de conflict între galerii.

Cine transmite la TV partida AC Milan – Napoli

Partida AC Milan – Napoli se joacă miercuri, 12 aprilie, de la ora 22:00, pe stadionul „San Siro” din Milano, în manșa tur a sferturilor de finală ale Champions League. Ea va putea fi urmărită în direct pe micile ecrane pe canalele Digi Sport 2, Orange Sport 2 și Prima Sport 2. O mai puteți viziona intrând pe site-ul FANATIK.RO, în format LIVE VIDEO.

ADVERTISEMENT

La Milano, miercuri, 12 aprilie, din păcate, vremea nu va fi aliata fotbalului. Este o zi cu cer acoperit pe tot parcursul și ceea ce este cel mai neplăcut sunt șanse de peste 85 la sută să plouă în reprize de-a lungul zile și de minim 75 la sută ca acest lucru să se petreacă și pe timpul jocului. Temperatura maximă a zilei va fi la amiază la 18 grade iar ora meciului va scădea la 13 grade.

Cine arbitrează meciul AC Milan – Napoli

Derby-ul italian din manșa tur a sferturilor de finală ale Champions League îl va avea la centru pe cel mai bun arbitru român al momentului, Istvan Kovacs, din Carei. După ce a condus în optimi partida dintre FC Liverpool și Real Madrid, scor 2-5, acum Kovacs se va afla pe „San Siro”, la unul dintre cele mai grele meciuri de arbitrat din această fază a Champions League.

ADVERTISEMENT

Va fi a patra partidă a unei echipe italiene cu Istvan Kovacs la centru, după Genk – Napoli în 2019, Bayern Munchen – Lazio în 2021 și Șahtior Donețk – Inter în același an. Așadar, Napoli se va afla pentru a doua oară în postura de a fi arbitrată de profesorul de sport din Carei. Istvan Kovaca a făcut parte și din lotul arbitrilor de la turneul final al CM din Qatar, dar în mod inexplicabil a fost acolo desemnat de șapte ori numai ca arbitru de rezervă.

Ce absențe sunt în partida AC Milan – Napoli

Fiecare dintre cele două echipe are câte doi jucători absenți. La „rossoneri”, nu va fi prezent veteranul din Serie A, atacantul Zlatan Ibrahimovic, care la 41 de ani continuă să joace atât pentru „rossoneri” cât și pentru naționala Suediei, și fundașul Kalulu. Este un număr mic de indisponibili pentru Stefano Pioli, după un sezon în care numărul celor absenți meci de meci a fost mult mai mare.

ADVERTISEMENT

La Napoli, Luciano Spalletti va avea probleme în atac. Asta pentru că este accidentat cel mai important jucător din acest compartiment, golgheterul echipei, nigerianul Victor Osimhen. Un alt jucător care ar fi putut marca goluri importante, Giovanni Simeone, este și el out. Atacul va fi marea problemă a napoletanilor la acest meci

Cote la pariuri la jocul AC Milan – Napoli

AC Milan – Napoli este un meci extrem de echilibrat și pentru casele de pariuri. Care oferă o cotă aproape imperceptibil mai mare rossonerilor, 2,60 pentru a obține victoria, iar liderului din Serie A îi acordă 2,90, probabil și sub impresia acelui 0-4 la Napoli. Șansă dublă „1X” are cotă de 1,40, iar șansă dublă „X2” ajunge la 1,45. Gol marcat de AC Milan are cotă 1,40, iar cel înscris de Napoli cotă 1,45.

Cele două echipe nu s-au mai întâlnit niciodată la nivel de cupe europene și era și greu acest lucru pentru că Napoli a fost o prezență rară în Champions League, unde nu a avut rezultate deosebite. În schimb, AC Milan este una dintre formațiile cu rezultate remarcabile în cupele europene, cu nu mai puțin de 14 succese: 7 în Champions League, 2 în Cupa Cupelor, 5 în Supercupa Europei, la care mai adaugăm 3 Cupe Intercontinentale și un CM al cluburilor.

ADVERTISEMENT