Fotbal intern

Academica Clinceni – CFR Cluj 1-2 în Liga 1! Bălgrădean a dezvăluit de ce a plecat de la FCSB: “99% făceau la fel”

23.08.2020 | 20:35
Academica Clinceni  CFR Cluj 12 in Liga 1 Balgradean a dezvaluit de ce a plecat de la FCSB 99 faceau la fel
ADVERTISEMENT

Academica Clinceni – CFR Cluj 1-2 s-a jucat în prima etapă din Liga 1. Campioana României s-a impus greu, graţie golurilor marcate de Costache (15) şi Petrila (74). Trupa lui Dan Petrescu a avut emoţii după ce reuşita lui Cebotaru (47), însă victoria a fost adusă de jucătorii U21. Pentru CFR Cluj urmează meciul cu Dinamo Zagreb din turul 2 preliminar al Ligii Campionilor.

Academica Clinceni – CFR Cluj 1-2 (Cebotaru 48 / Costache 15, Petrila 75) – VEZI AICI CELE MAI IMPORTANTE FAZE

ADVERTISEMENT

Min. 75 / GOOOOL CFR Cluj!!! Petrila a înscris în urma unei pase primite de la Chipciu.

Min. 48 / GOOOOL Academica Clinceni!!! Cebotaru egalează din penalty.

Min. 15 / GOOOOL CFR Cluj!!! Valentin Costache a deschis scorul cu un şut din interiorul careului, după o pasă primită de la Ciprian Deac.


UPDATE, 23 august, ora 17:18 / Au fost anunţate echipele de start:

Academica Clinceni: Vâlceanu – Pashov, Jutric, Nichita, Dobrescu – Fl. Achim, Cebotaru, D. Ventura, Cr. Dumitru – J. Markovic, Al. Boiciuc. Antrenor: Ilie Poenaru.

ADVERTISEMENT

CFR Cluj: Bălgrădean – Susic, Boli, Cestor, Camora – Itu, Bordeianu, Djokovic – Deac, Rondon, Costache. Antrenor: Dan Petrescu.


UPDATE, 23 august, ora 20:25 / “Nu mai vreau să vorbesc de ce a fost la FCSB. Am stat doi ani acolo, am stat doi ani acolo. Nu m-am certat cu nimeni… decât că am semnat cu rivala. Vorbesc cu mulți foști colegi. 99 la sută dintre fotbaliști ar fi făcut la fel. Nu aș vrea să spun de ce am ales CFR Cluj. Partea financiară a fost importantă, iar Steaua nu mi-a propus un contract.

ADVERTISEMENT

A fost greu pentru mine. Îmi lipseau meciurile și nu am avut voie decât să mă antrenez. Cu Dinamo Zagreb pornim cu șanse egale. Dinamo Zagreb joacă de mult timp în Champions League și este bine că jucăm acasă. O să avem o șansă în plus”, a declarat Cristi Bălgrădean.


Clujenii au intrat deja în focul competiţiei europene, evoluând chiar în această săptămână în Malta, unde au trecut cu 2-0 de Floriana, campioana acestei ţări. Nu a fost deloc un joc relevant, pentru că au existat câteva condiţii speciale: gazon sintetic şi absenţele lui Omrani, accidentat, Bordeianu, suspendat, Djokovic şi Păun testaţi pozitiv la coronavirus.

ADVERTISEMENT

Însă la partida cu Dinamo Zagreb exceptându-l pe Omrani, absent în cel mai bun caz, timp de o lună, toţi ceilalţi jucători vor putea reveni şi nu ar fi deloc exclus, ca, pentru a avea meciuri în picioare, cei trei absenţi de la La Valletta să fie titularizaţi la Clinceni.

Academica Clinceni – CFR Cluj Live Stream Digi Sport 1, Telekom Sport 1, Look Plus

Partida Academica Clinceni – CFR Cluj se joacă duminică, 23 august, de la ora 18:00 pe stadionul echipei ilfovene în prima etapă a noului sezon şi este televizată în direct pe canalele Digi Sport 1, Telekom Sport 1 şi Look Plus. De asemeni, meciul poate fi urmărit în format LIVE VIDEO dacă veţi intra pe site-ul FANATIK.RO.

Ar putea fi momentul în care îl vom vedea în atacul Clujului pe noul sosit de la Hermanstadt, croatul Gabriel Debeljuh, fotbalist care sezonul trecut a punctat de 12 ori pentru sibieni. Cum în afara venezueleanului Mario Rondon Dan Petrescu nu mai are altă opţiune în centrul liniei de atac apariţia jucătorului transferat pentru numai 250.000 de euro este extrem de probabilă.

Sezonul trecut a fost 4-1 pentru CFR

În unicul precedent la Clinceni, sezonul trecut, ardelenii nu au avut nici o problemă, deşi au trimis pe teren efectiv o a doua echipă, pentru că erau ca şi acum înaintea unui joc în Champions League. Clujul s-a impus cu 4-1, acesta fiind meciul în care a marcat primul său gol în Liga 1 tânărul Itu.

S-ar putea ca acum misiunea triplei campioane a României în ultimii ani să fie şi mai uşoară, pentru că la Clinceni a avut loc un adevărat exod de jucători şi antrenorul Ilie Poenaru nu ştie dacă va putea avea pe foaie măcar 17 jucători pentru acest meci.

Mari probleme de lot la Clinceni

Au părăsit echipa portarul Miguel Santos, fundaşul Matei şi Albu, Robert Ion, Şut şi Buziuc, iar achiziţiile au fost făcute în mare grabă, timp total insuficient pentru Poenaru să îşi poată pune la punct un prim unsprezece.

Casele de pariuri spun clar că echipa vizitatoare este mare favorită şi oferă o cotă destul de atractivă, 150, pentru victoria Clujului, care însă are mari şanse să scadă până undeva spre 1,30 pe măsură ce se apropie ora jocului. Chiar şi cu linia a doua CFR nu are cum să întâmpine probleme la Clinceni.

ADVERTISEMENT