News

Accident catastrofal pe un drum din Grecia. Patru persoane au murit, peste 20 sunt rănite

Patru persoane au murit și peste 20 sunt rănite în urma unui grav accident rutier care a avut loc pe o șosea din Grecia..
10.09.2023 | 15:35
Accident catastrofal pe un drum din Grecia Patru persoane au murit peste 20 sunt ranite
Intevenție de amploare a echipelor de salvare din Grecia (imagine cu caracter ilustrativ)/ Foto: Hepta
ADVERTISEMENT

Un autobuz cu turiști s-a ciocnit de două mașini pe un drum național în apropiere de municipalitatea Paionia în nordul Greciei, în cursul dimineții de duminică, scrie publicația greacă Ekathimerini. Coliziunea s-a soldat cu moartea a patru persoane.

Un purtător de cuvânt al pompierilor din Grecia, Giannis Artopoios, a declarat trupurile a trei persoane au fost scoase dintr-una din mașinile implicate în accident. Al patrulea pasager era grav rănit și a fost transportat de urgență la spital, unde a murit.

ADVERTISEMENT

În a doua mașină, au fost găsite două persoane grav rănite. În autobuzul în care se aflau turiști din Serbia care veneau în Grecia să-și petreacă vacanța se aflau 78 de persoane, dintre care aproximativ 20 au suferit diverse leziuni.

Potrivit declarațiilor șoferului de autobuz, vehiculul pe care-l conducea se îndreptat către Asprovalta, în regiunea Thessaloniki. Mașina în care se aflau cele patru persoane mergea pe contrasens și a intrat frontal în autobuz.

ADVERTISEMENT

Șoferul autobuzului a pierdut controlul vehiculului care s-a oprit într-un șanț de pe margine, în timp ce mașina de pe contrasens a fost complet distrusă de impactul violent. Al doilea autoturism implicat venea în spatele autobuzului și nu a putut evita impactul cu acesta.

Mașina era condusă de o femeie din Serbia care intenționa și ea să-și facă concediul în Grecia, alături de fiica sa. Ambele au suferit răni serioase în urma impactului. Răniții au fost transportați la mai spitalele din două orașe aflate în apropiere, Thessaloniki și Kilkis.

ADVERTISEMENT

Și o familie de români a fost implicată în această vară într-un grav accident rutier, care a avut loc la mijlocul lunii trecute pe autostrada Salonic – Serres. Mașina în care se aflau doi soți de 48 și 45 de ani, împreună cu copii lor de 10, respectiv 7 ani s-a ciocnit de un TIR.

Impactul a fost unul foarte violent, iar în urma acestuia cei doi adulți și-au pierdut viața, iar copiii au scăpat cu leziuni. Ministerul de Externe, prin consulatul general de la Salonic, a oferit asistență celor doi copii până la sosirea rudelor, precum și pentru repatrierea trupurilor celor decedați.

ADVERTISEMENT

De asemenea, un tânăr din România și-a pierdut viața în catastrofa feroviară din 2 martie, când un tren de pasageri s-a lovit de un tren de marfă în zona centrală a Greciei. În urma dezastrului, 57 de persoane au murit, printre care și Ionuț.

ADVERTISEMENT