News

Familie de români, implicată într-un accident teribil în Grecia. Părinții au murit, copiii sunt în stare gravă. Video

Tragedie pe autostrada Salonic - Serres. O familie de români a fost implicată într-un accident grav. Doi oameni au murit.
16.08.2023 | 19:48
Familie de romani implicata intrun accident teribil in Grecia Parintii au murit copiii sunt in stare grava Video
Familie de români, implicată într-un accident teribil în Grecia. sursa foto Antena 3
ADVERTISEMENT

Familie de români, implicată într-un accident teribil în Grecia, în urma căruia două persoane au murit, iar doi minori sunt în stare gravă. Tragedia s-a produs miercuri pe autostrada Salonic – Serres.

Familie de români, implicată într-un accident teribil în Grecia

În mașina înmatriculată în România se afla o familie, un bărbat și o femeie, împreună cu cei doi copii. Din nefericire, adulții au murit, iar minorii au ajuns la spital din cauza leziunilor suferite.

ADVERTISEMENT

Deși inițial au existat informații contradictorii în presa din statul elen, cu privire la accidentul produs astăzi, Ministerul Afacerilor Externe a adus lămuriri. S-a vehiculat că victimele ar fi din Bulgaria, însă această variantă nu a fost confirmată.

Familia implicată în evenimentul rutier grav este din România, potrivit precizărilor făcute de Ministerul de Externe de la București. La volan se afla românul, iar pe scaunul din dreapta soția sa. Victimele au 45 și 48 de ani. După producerea accidentului, pe Autostrada Națională Salonic – Serres s-a format foarte mare aglomerație.

ADVERTISEMENT

Un TIR a intrat în mașina în care se aflau românii

Conform presei din Grecia, autoturismul a intrat în coliziune cu un TIR, la kilometru 18 al autostrăzii. În urma impactului, bărbatul și femeia au murit. Copiii, în vârstă de 7 și 10 ani au fost răniți. Ambii sunt conștienți.

„Potrivit informațiilor obținute de către reprezentanții consulatului, accidentul s-a soldat cu patru victime, membri ai aceleiași familii, dintre care doi cetățeni români majori au decedat, iar alți doi cetățeni români minori au fost răniți, fiind transportați la o unitate medicală, pentru a beneficia de îngrijiri de specialitate.”, a transmis MAE.

ADVERTISEMENT

Ministerul de Externe precizează că la unitatea medicală în care se află copiii, a ajuns consulul român de la Salonic. Acesta va desfășura vizite repetate până când rudele minorilor vor sosi din România.

„Ancheta autorităților elene cu privire la circumstanțele producerii accidentului este în desfășurare. MAE informează că reprezentanții Consulatului General al României la Salonic sunt în legătură cu unitatea medicală și cu membrii de familie ai cetățenilor români decedați.”, adaugă MAE.

ADVERTISEMENT

Autoritățile vor acorda sprijin copiilor, „precum și pentru realizarea formalităților de repatriere a trupurilor neînsuflețite ale cetățenilor români decedați”, precizează MAE.

ADVERTISEMENT