News

Accident cu trei mașini în București, două eleve au fost lovite în timp ce se aflau pe trotuar. Şoferul vinovat era drogat. Update

Un carambol cu trei mașini în fața INML București s-a soldat cu rănirea a două eleve care se aflau pe trotuar. Una dintre fete e în stare gravă.
19.01.2023 | 10:41
Accident cu trei masini in Bucuresti doua eleve au fost lovite in timp ce se aflau pe trotuar Soferul vinovat era drogat Update
Accident în București, pietoni loviți pe trotuar. Foto: Libertatea
ADVERTISEMENT
19-01-2023
08:41

Şoferul care a provocat accidentul era drogat

Potrivit poliţiştilor, şoferul acestuia, un bărbat de 36 de ani, a fost testat cu aparatul Drugtest, rezultatul indicând prezenţa în organism a substanţelor psihoactive.

“În jurul orei 07,50, Brigada Rutieră a fost sesizată prin 112 cu privire la producerea unui accident de circulaţie pe şoseaua Vitan-Bârzeşti. Din primele informaţii, conducătorul unui autovehicul în vârstă de 36 ani, care se deplasa pe şoseaua Vitan-Bârzeşti, dinspre Pod Vitan către Şoseaua Olteniţei, ajuns în dreptul sediului INML, ar fi efectuat virajul la stânga, moment în care a intrat în coliziune cu alte două autovehicule care circulau din sens opus. În urma impactului, acesta s-a răsturnat pe lateral, lovind şi doi pietoni, care se aflau pe trotuar”, arată sursa citată.

Conducătorii autovehiculelor implicate în accident au fost testaţi cu aparatul alcooltest, rezultatele fiind zero. Conducătorul autovehiculului în vârstă de 36 de ani a fost testat şi cu aparatul Drugtest, rezultatul indicând prezenţa în organism a substanţelor psihoactive.

Două adolescente au fost rănite joi dimineaţă, în urma unui accident produs pe Şos. Vitan-Bârzeşti din Capitală, în care au fost implicate trei maşini. Una dintre victime, o tânără în vârstă de 15 ani, a suferit un traumatism cerebral, în timp ce colega sa a fost rănită ușor.

Accident cu trei mașini în București

Conform Libertatea totul a pornit de la un accident în care au fost implicate trei autoturisme, însă e neclar cum a ajuns una dintre mașini pe trotuar, acolo unde se aflau victimele.

ADVERTISEMENT

Toți șoferii au fost testați cu aparatul etilotest, însă rezultatele au fost negative, iar acum conducătorii auto vor fi testați cu aparatul drugtest.

Sursa citată menționează că fata în vârstă de 15 ani va fi transportată al Spitalul Marie Curie, unde va primi îngrijiri medicale suplimentare.

ADVERTISEMENT

Circulația a fost blocată în zonă și se circulă pe o singură bandă pe șoseaua Vitan Bârzești, sensul către Pod Vitan, potrivit unui anunț al Brigăzii Rutiere a Poliției Capitalei.

Pietonii din București par să nu mai fie în siguranță nici măcar pe trotuare. În urmă cu o zi, un polițist a fost aproape de a fi lovit în plin de un BMW care circula cu o viteză mare într-o intersecție din București. Și în acest caz mașina a pătruns pe trotuar și a fost aproape să lovească un pieton.

ADVERTISEMENT

În imaginile surprinse de camerele de supraveghere se vede cum autoturismul BMW, care era condus de un șofer în vârstă de 22 de ani, intră pe contrasens pentru un moment după care virează brusc și ratează milimetric un polițist care dirija traficul auto.

Șoferul a pierdut în cele din urmă controlul mașinii și a ajuns pe trotuar, unde a fost aproape să lovească un pieton. Potrivit Știrile PRO TV, nicio persoană nu a fost rănită în urma acestui accident.

ADVERTISEMENT
BMW pe trotuar
BMW pe trotuar în București

Șoferul a fost testat imediat pentru consum de alcool sau droguri, însă rezultatele au fost negative. Polițiștii vor stabili în ce condiții s-a produs accidentul.

ADVERTISEMENT