News

Accident feroviar în Bacău. Excavator făcut praf, șoferul și-a pierdut viața

Un accident feroviar cumplit s-a produs, luni, în județul Bacău. Un excavator a fost lovit de tren, șoferul utilajului a murit.
11.03.2024 | 14:21
Accident feroviar in Bacau Excavator facut praf soferul sia pierdut viata
Accident feroviar în Bacău. colaj Fanatik/ Foto ISU Bacău
ADVERTISEMENT

Un accident feroviar grav a avut loc, luni, în comuna Căiuți din județul Bacău, acolo unde un bărbat și-a pierdut viața. Victima se afla la volanul unui excavator. Se pare că acesta nu a oprit la trecerea la nivel cu calea ferată.

Accident feroviar în Bacău. Un tren de călători a lovit un excavator

Din nefericire, utilajul condus de bărbatul respectiv a fost lovit în plin de un tren de călători, care circula pe ruta Iași-Brașov. 40 de pasageri se aflau în vagoane. Aceștia nu au fost răniți, potrivit reprezentanților ISU Bacău.

ADVERTISEMENT

„La locul producerii accidentului intervin o autospecială de stingere, descarcerarea, o ambulanţă SMURD şi o ambulanţă SAJ. În urma accidentului a rezultat o victimă de sex masculin pentru care, din nefericire, a fost declarat decesul.

În momentul accidentului, în tren se aflau 40 de persoane, care nu au necesitat îngrijiri medicale”, a transmis purtătorul de cuvânt al Inspectoratului pentru Situații de Urgență (ISU) Bacău, Ema Tereș.

ADVERTISEMENT

Din imagini se poate observa că buldoexcavatorul a fost distrus. Totodată, un stâlp de electrificare al CFR a fost dărâmat, conform presei locale. Traficul feroviar a fost blocat, iar trenul IR 1541 a fost oprit, până la finalizarea cercetărilor.

„Firul I de pe intervalul Urecheşti şi Căiuţi nu este tranzitat de alte trenuri, însă firul II fiind închis pentru lucrări, repunerea în circulaţie a trenului IR 1541 pe firul I, cu o altă locomotivă, se va realiza după finalizarea cercetărilor organelor abilitate la locul accidentului şi a intervenţiilor de remediere a deranjamentelor la componentele infrastructurii feroviare avariate”, a anunțat Compania Naţională de Căi Ferate CFR SA.

ADVERTISEMENT

Doi tineri au murit, după ce mașina lor a fost lovită de un tren

Rămâne ca oamenii legii să stabilească, în mod exact, în ce condiții s-a petrecut acest eveniment nefericit. Un alt accident feroviar tragic a avut loc, la începutul acestui an, în localitatea Dofteana, din județul Bacău.

Doi tineri de 26, respectiv 28 de ani, au murit după ce mașina în care se aflau a fost lovită de un tren de călători. Șoferul nu s-a asigurat în momentul în care s-a angajat în traversarea căii ferate, autoturismul fiind izbit în plin.

ADVERTISEMENT

În urma impactului, victimele, un bărbat și o femeie, au rămas încarcerate. Au fost extrase de pompieri, însă se aflau în stare de inconștiență. În zadar au încercat medicii să îi resusciteze. Manevrele efectuate nu au avut succes, iar cei doi tineri au fost declarați decedați.

ADVERTISEMENT
Tags: