News

Accident grav în Banat. Un TIR s-a răsturnat într-o râpă. Traficul feroviar, oprit

Un accident grav a avut loc în Banat, pe DN6, Orșova - Severin. Un TIR s-a răsturnat într-o râpă, iar traficul feroviar a fost și el afectat.
07.09.2021 | 11:59
Accident grav in Banat Un TIR sa rasturnat intro rapa Traficul feroviar oprit
ADVERTISEMENT

Accidentul s-a produs în dimineața zilei de marți, pe DN6, la ieșirea din Orșova spre Severin. TIR-ul s-a răsturnat în afara părții carosabile, într-o râpă.

Șoferul acestuia a rămas încarcerat. Pentru ca salvatorii să-l poată scoate dintre fiare, alimentarea cu energie electrică a fost întreruptă.

ADVERTISEMENT

Accident grav în Banat. Un TIR s-a răsturnat într-o râpă. Traficul feroviar, oprit

Nu se știu motivele pentru care conducătorul autovehiculului a pierdut controlul volanului. Totul s-a întâmplat într-o curbă, iar TIR-ul a căzut într-o prăpastie de câțiva zeci de metri.

Apelul la 112 a fost făcut de ceilalți șoferi participanți la trafic. La fața locului s-au deplasat pompierii din cadrul Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) Mehedinţi.

ADVERTISEMENT

Aceștia au mers cu mai multe autospeciale de intervenție și o descarcerare. Șoferul a rămas încarcerat, picioarele fiindu-i prinse sub bord.

Omul era conștient, dar scoaterea acestuia din cabină s-a amânat până la oprirea alimentării cu energie electrică. Liniile de înaltă tensiune împiedicau pompierii să ajungă la bărbat.

ADVERTISEMENT

Omul a fost scos dintre fiare după oprirea electricității. Pentru că incidentul s-a produs în apropierea căii ferate, mersul trenurilor a fost și el afectat.

Traficul feroviar a fost oprit

Între stațiile Orșova – Vârciorova, alimentarea cu energie electrică a liniei de contact a fost întreruptă de reprezentanții Regionalei CFR Timișoara.

ADVERTISEMENT

„În urma acestui accident rutier, şoferul a rămas încarcerat în cabina tirului, iar pentru intervenţiile organelor abilitate în vederea scoaterii şoferului şi a retragerii TIR-ului este necesar a se acţiona în zona căii ferate şi cu o drezină pantograf, pentru tăierea a doi arbori care, în urma impactului, s-au înclinat peste liniile de contact,” au transmis reprezentanții.

„Până la finalizarea intervenţiilor aflate în desfăşurare atât în zona liniilor de cale ferată, cât şi pe şosea, un tren regio de călători a fost oprit temporar în gara Orşova – trenul R 9504 care circulă pe relaţia Orşova – Filiaşi, de la ora 7:25, iar trenul IR 1692, care circulă pe relaţia Timişoara Bucureşti Nord, a staţionat în gara Băile Herculane 23 de minute, acesta urmând să staţioneze temporar, dacă este cazul, şi în gara Orşova, până la finalizarea intervenţiilor desfăşurate de organele abilitate,” au adăugat.

Mai multe trenuri au raportat întârzieri de aproximativ 15 minute.

ADVERTISEMENT