News

Accident grav în Constanța, cu 16 de persoane implicate. Coliziune între un microbuz și o mașină

Un accident rutier grav a avut loc în județul Constanța. O coliziune între un microbuz și o mașină a adus activarea Planului Roșu.
23.02.2024 | 18:05
Accident grav in Constanta cu 16 de persoane implicate Coliziune intre un microbuz si o masina
Plan Roșu activat după un accident grav în Constanța. Coliziune între un microbuz și o mașină. Sursa foto (descriptiv): ISU Constanța
ADVERTISEMENT

Accident grav în Constanța, cu 16 de persoane implicate. O coliziune violentă a avut loc între un microbuz și o mașină. Dat fiind numărul mare de persoane implicate s-a activat Planul Roșu.

Plan Roșu activat după un accident grav în Constanța. Coliziune între un microbuz și o mașină, 21 de persoane implicate

Planul Roșu de Intervenție a fost activat la nivelul județului Constanța, în urma unui accident rutier produs în localitatea Nicolae Bălcescu. Din primele informații, aici a avut loc o coliziune între un microbuz în care se aflau mai multe persoane și un autoturism.

ADVERTISEMENT

Inspectoratul pentru Situații de Urgență (ISU) a mobilizat la fața locului o autospecială de stingere cu apă şi spumă, 4 echipaje SMURD, autospeciala de descarcerare și autospecială de transport victime multiple. Din primele informații, ar fi aproape 20 de persoane implicate.

La fața locului au fost evaluate medical 16 persoane, unele dintre acestea cu atac de panică. 13 dintre ele se aflau în microbuz, iar celelalte trei în autoturism.

ADVERTISEMENT

Planul Roşu a fost dezactivat după mai bine de o jumătate de oră de , la 18.15.

Tot vineri, un grav accident a avut loc pe “Drumul Morţii” E85. Un şofer în vârstă de 64 de ani şi-a pierdut viaţa şi alte patru persoane au fost transportate la spital, una dintre ele fiind preluată cu elicopterul SMURD.

“Din primele date de la faţa locului a reieşit că în timp ce conducea un autoturism pe direcţia Buzău către Focşani, un şofer de 64 de ani, din Vrancea, ar fi pierdut controlul asupra direcţiei şi a intrat în coliziune cu un alt autoturism, condus pe sensul opus de mers, de către un bărbat de 63 de ani, din Bacău.

ADVERTISEMENT

Accidentul s-a soldat cu decesul şoferului de 64 de ani, din Vrancea, rănirea pasagerei acestuia, o femeie de 46 de ani, din Vrancea, rănirea şoferului din Bacău şi a 2 pasagere din maşina acestuia, 2 femei în vârstă de 63 şi 54 de ani, din Bacău”, a transmis IPJ Buzău.

Tot în Buzău a avut loc vineri un accident pe DN (1B) între localităţile Merei şi Lipia. O şoferiţă de 49 de ani, din Buzău a pierdut controlul volanului şi a ieşit cu maşina în afara părţii carosabile. Accidentul s-a soldat cu rănirea femeii.

ADVERTISEMENT