News

Accident grav în Bihor: coliziune între două microbuze și o mașină. 17 persoane implicate, 9 spitalizate

Un accident grav a avut loc, joi dimineața, în județul Bihor. Nouă persoane au ajuns la spital după coliziunea dintre două microbuze și o mașină.
25.01.2024 | 08:28
Accident grav in Bihor coliziune intre doua microbuze si o masina 17 persoane implicate 9 spitalizate
Două microbuze și o mașină, implicate între grav accident, în Bihor. 17 persoane erau în cele trei vehicule. Sursa foto (ilustrativ): alba24
ADVERTISEMENT

Dimineața zilei de joi, 25 ianuarie, a debutat cu un accident rutier grav în județul Bihor. O coliziune între două microbuze și o mașină, în care se aflau 17 persoane, s-a soldat cu 9 răniți.

Două microbuze și o mașină, implicate între grav accident, în Bihor. 17 persoane erau în cele trei vehicule

Din primele informații, evenimentul rutier grav din vestul țării s-a produs chiar în zorii zilei, în Borș. În total, 17 persoane au fost implicate, dintre care 9 au ajuns la Spitalul Județean din Oradea, conform datelor Inspectoratului pentru Situații de Urgență (ISU) Crișana al județului Bihor.

ADVERTISEMENT

Apelul prin Serviciul Unic de Urgență 112 a fost primit în dispeceratul ISU Bihor la ora 05.35. Imediat, la fața locului au fost mobilizate operativ mai multe echipaje de ajutor.

E vorba de trei echipaje de pompieri militari cu o autospecială de victime multiple, o ambulanță SMURD tip B2 și o autospecială de lucru cu apă și spumă, echpajul de terapie intensivă mobilă al SMURD Oradea și autospeciala medicului de urgență.

ADVERTISEMENT

Cele 17 persoane aflate în cele trei mașini au fost evaluate de echipajele medicale. S-a decis ca 9 dintre acestea, care prezentau răni ușoare (cod verde medical) să fie asistate medical. Ulterior, au fost transportate la spital, notează eBihoreanul.

Până la această oră nu se cunosc exact împrejurările în care s-a produs evenimentul rutier. Acest aspect urmează să fie stabilit de polițiștii, în urma cercetărilor la fața locului.

ADVERTISEMENT

Accident grav și în Harghita. O persoană încarcerată

În județul Harghita a avut loc, în jurul orei 8.00, un grav accident rutier. Coliziunea, în care au fost implicate două mașini, s-a produs între localitățile Satu-Mare și Brădești.

ISU a mobilizat la fața locului două echipaje din cadrul Detașamentului de Pompieri Odorheiu Secuiesc, cu o autospecială de descarcerare și o ambulanță SMURD, precum și un echipaj Serviciului de Ambulanță Județean.

ADVERTISEMENT

În urma accidentului, a rezultat o victimă încarcerată, de sex feminine, transmite ISU Harghita. În aceste momente, se acționează pentru extragerea victimei, anunță Poliția Rutieră.

Centrul Infotrafic din Inspectoratul General al Poliției Române informează că pe DN 13A, între localitățile Brădești și Satu Mare, județul Harghita, s-a produs un accident rutier în care au fost implicate 2 autoturisme. În urma impactului a rezultat decesul unei persoane. Circulația rutieră se desfășoară pe un singur fir, alternativ, prin dirijarea poliției. Se estimează reluarea normală a traficului după ora 09:00”, anunță IGPR.

ADVERTISEMENT