News

Accident grav în curtea unei biserici din Iași. Două mașini au spulberat gardul în timpul unei slujbe

Accident în timpul unei slujbe. Două vehicule au intrat în curtea unei biserici din Iași, spulberând gardul și tarabele de flori
09.03.2024 | 13:53
Accident grav in curtea unei biserici din Iasi Doua masini au spulberat gardul in timpul unei slujbe
Accident Iași. Un autoturism și o dubă au intrat în curtea unei biserici din Iași, în timpul unei slujbe. Sursa foto: Colaj Fanatik / Captură video / Facebook / BZI TV
ADVERTISEMENT

Două autovehicule au pătruns violent în curtea unei biserici din zona Cug din Iași, distrugând gardul și tarabele de flori, chiar în timpul unei slujbe desfășurate cu credincioși în curte.

Accident în Iași. Două mașini au intrat în gardul bisericii

Incidentul a fost provocat de un șofer de autoturism care a efectuat o manevră periculoasă, întorcând fără a se asigura corespunzător pe un drum intens circulat, fiind un loc nepermis. Astfel a intrat pe contrasens și a lovit frontal o dubă care era condusă de un șofer întors de la un concert împreună cu o trupă muzicală.

ADVERTISEMENT

Impactul a fost extrem de puternic, cauzând avarii semnificative autoturismului, care a fost proiectat într-un gardul al bisericii. Din fericire, pietonii de pe trotuare și comercianții de flori au reușit să se evite o tragedie în ultimul moment.

La momentul incidentului, curtea bisericii era plină de credincioși participând la slujba dedicată Sfinților Mucenici. Aceștia au sunat imediat la numărul de urgență 112 pentru a solicita asistență. Echipele de ambulanță și poliția au intervenit rapid la fața locului.

ADVERTISEMENT

Camerele de supraveghere au surprins momentul impactului

Imaginile captate de camerele de supraveghere din zonă au arătat manevra imprudentă a șoferului vinovat, care a ignorat regulile de circulație și a intrat pe contrasens în fața dubei.

În plus, ancheta poliției a relevat că șoferul dubei se afla sub influența alcoolului, având o alcoolemie de 0,23 mg/l alcool pur în aerul expirat, iar cercetările continuă pentru a se stabili cu exactitate detaliile producerii accidentului.

ADVERTISEMENT

Accident similar în Teleorman

Un agent de poliție în stare de ebrietate a provocat un accident în curtea unei judecătoare din Turnu Măgurele, Teleorman. Incidentul, în care mașina polițistului a intrat în gardul proprietății magistratului, a avut loc în dimineața zilei de joi, în timp ce acesta se afla în timpul său liber și conducea mașina sa personală.

Potrivit informațiilor furnizate de totalimpact.ro, în urma pierderii controlului volanului, autovehiculul a pătruns inițial în curtea judecătoarei, deteriorând gardul și o țeavă de gaze. Cu toate acestea, mașina a continuat să se deplaseze și a distrus și al doilea gard, situat între proprietatea magistratului și a vecinului său, provocând pagube materiale semnificative în ambele proprietăți.

ADVERTISEMENT

În momentul accidentului, în vehiculul condus de polițist se afla și un elev, care efectua un stagiu de practică la Poliția Turnu Măgurele. După producerea incidentului, colegii de la locul de muncă ai șoferului au efectuat un test cu aparatul alcooltest, rezultatul indicând o alcoolemie de 0,88 mg/l alcool pur în aerul expirat.

ADVERTISEMENT