News

Accident grav în Galați. Trei femei au fost lovite de un autobuz pe trecerea de pietoni

Din cauza grabei trei femei au fost accidentate pe trecerea de pietoni de un autobuz în Galați. Femeile nu ar fi respectat culoarea semaforului
20.04.2024 | 14:37
Accident grav in Galati Trei femei au fost lovite de un autobuz pe trecerea de pietoni
Un autobuz din Galați a lovit pe trecerea de pietoni trei femei. Se pare că acestea ar fi traversat pe culoarea roșie a semaforului. Sursa foto: antidotul.ro
ADVERTISEMENT

Un microbuz al firmei de transport public din Galați a izbit sâmbătă trei femei care traversau pe trecerea de pietoni de pe strada 1 Decembrie 1918 din oraș, conform informațiilor furnizate de Agerpres.

Femei lovite pe trecerea de pietoni

Accidentul s-a produs în jurul orei 11, sâmbătă, pe strada Siderurgiștilor. Potrivit antidotul.ro, acestea traversau regulamentar pe trecerea de pietoni, însă semaforul era pe roșu. Fiind grăbite, femeile au decis să traverseze chiar și în lipsa semnalizării.

ADVERTISEMENT

Cele trei femei au traversat strada în timp ce semaforul era pe roșu și au fost lovite de autocarul cu numărul 28. Echipele Smurd și Ambulanța au sosit la locul incidentului și au preluat victimele, una dintre ele prezentând traumatisme la cap.

„La data de 20 aprilie 2024, la ora 10:56, Inspectoratul de Poliție Județean Galați a fost sesizat telefonic, prin apel la S.N.U.A.U. 112, cu privire la faptul că pe strada 1 Decembrie 1918, din municipiul Galați, ar fi avut loc un accident rutier, în urma căruia 3 persoane au fost rănite.

ADVERTISEMENT

Din verificările preliminare efectuate de polițiștii din cadrul Biroului Rutier Galați, s-a stabilit faptul că un bărbat, cu vârsta de 48 de ani, în timp ce conducea un autobuz ce aparține societății locale de transport public, având direcția de deplasare dinspre strada Aurel Vlaicu către strada Aurel Vlaicu, când a ajuns la intersecția cu strada Tecuci, ar fi surprins și accidentat trei femei, cu vârstele de 54, 55 și 67 de ani, care s-ar fi angajat în traversarea arterei rutiere pe marcajul pietonal semaforizat”, a transmis IPJ Galați.

Una dintre victime a fost transportată la spital

Doar femeia în vârstă de 55 de ani care a fost rănită a fost transportată la spital de către un echipaj medical pentru a primi îngrijiri și evaluări medicale specializate.

ADVERTISEMENT

În momentul incidentului rutier, aproximativ 40 de pasageri se aflau în autocarul care urma traseul său obișnuit, fără ca vreunul dintre aceștia să fie rănit.

Șoferul autocarului a fost testat cu aparatul pentru alcool, rezultatul indicând o absență de alcool în sânge, au mai transmis polițiștii din Galați.

ADVERTISEMENT

De asemenea, autoritățile au deschis și un dosar penal pentru vătămare corporală din culpă, în vederea stabilirii circumstanțelor exacte ale accidentului.

ADVERTISEMENT