ADVERTISEMENT
News

Accident grav în județul Iași între un microbuz și un TIR. A fost activat planul roșu

Autor: Alexa Serdan | 15.05.2021 | 21:46
Accident grav în județul Iași între un microbuz și un TIR. A fost activat planul roșu
Accident grav în județul Iași între un microbuz și un TIR. A fost activat planul roșu. Sursa foto: ISUJ Iași

Un microbuz și un TIR au fost implicate într-un accident în județul Iași. Impactul dintre cele două autovehicule s-a produs pe raza localității Vânători, imediat fiind activat planul roșu. 

ADVERTISEMENT

Potrivit ISU Iași au fost implicate 17 persoane, 13 dintre acestea fiind transportate de urgență la o unitate medicală. Este vorba de 12 adulți și un minor care au avut nevoie de investigații suplimentare amănunțite.

Toți oamenii duși la spital sunt conștienți, după cum anunță ISU Iași, la fața locului intervenindu-se cu două ambulanțe SMURD și o autospecială de terapie intensivă mobilă.

Un microbuz și un TIR, implicate într-un impact. S-a activat planul roșu

De asemenea, la locul accidentului din județul Iași au mai intervenit și alte echipaje operative printre care se numără: două mașini de stingere, o autospecială de descarcerare și o autospecială pentru transport victime multiple.

ADVERTISEMENT

Totodată, pentru optimizarea intervenției cu cod roșu au intervenit și două ambulanțe de la Serviciul Județean de Ambulanță.

Pompierii militari din cadrul Inspectoratului pentru Situații de Urgență „Mihail Grigore Sturdza” al județului Iași au intervenit în ultimele două zile la numeroase misiuni.

Printre intervențiile la care au luat parte se numără stingerea unui incendiu produs de un autoturism care se afla în staționare.

ADVERTISEMENT

Incidentul a pornit de la niște materiale combustibile, dar și din cauza instalației electrice din componența mașinii. Cel mai probabil cablul electric era defect sau neizolat necorespunzător.

Un alt eveniment la care au intervenit pompierii este tot legat de un incendiu, care s-a produs la o localitate individuală din satul Mitoc, comuna Șipote, județul Iași.

ADVERTISEMENT

Aici s-a intervenit cu trei echipaje de intervenție și un echipaj de prim ajutor calificat SMURD din cadrul Detașamentului 1 de Pompieri Iași.

În urma incendiului au ars aproximativ 40 de metri pătrați de acoperiș, diverse piese de mobilier, cât și aproximativ 200 de kilograme de articole de îmbrăcăminte.

ADVERTISEMENT

În plus, proprietarii și-au pierdut actele de identitate și diverse aparate electrocasnice. Cel mai probabil cauza incendiului este strict legată de fumatul în locuri nepermise.

CITEȘTE mai multe articole interesante din categoriile NEWS, SPORT sau LIFE
ADVERTISEMENT