News

Accident grav în parcarea subterană de la AFI Cotroceni. Două persoane, spitalizate

Sâmbătă după amiaza, în parcarea subterană de la AFI Cotroceni a avut loc un accident rutier grav, în care au fost implicate cinci mașini. Două persoane au fost spitalizate.
02.04.2022 | 21:45
Accident grav in parcarea subterana de la AFI Cotroceni Doua persoane spitalizate
CInci mașini au fost implicate într-un accident rutier în parcarea subterană de la AFI Cotroceni
ADVERTISEMENT

Brigada Rutieră a anunţat că sâmbătă, în jurul orei 16.00, a avut loc un accident rutier în parcarea subterană de la AFI Cotroceni, în sectorul 6 al Capitalei. Din primele date, este vorba despre cinci autovehicule implicate, trei dintre acestea aflate în mers, iar două în staţionare.

Accidentul a fost provocat de un SUV care a lovit o mașină ce căuta loc de parcare

Potrivit informațiilor inițiale, în urma impactului au rezultat două victime, ambele aflate îintr-un vehicul aflat în mişcare. Persoanele în cauză au fost transportate la spital pentru îngrijiri medicale și sunt în afara oricărui pericol.

ADVERTISEMENT

Conform martorilor, totul a început după ce un SUV care tocmai părăsea parcarea a intrat cu viteză într-un autovehicul. Imediat, în ambele autoturisme au fost declanșate airbag-urile frontale și laterale. SUV-ul a fost avariat aproape total în partea din față, iar mașina în care a intrat a fost distrusă chiar pe partea laterală a șoferului.

Doi conducatori auto au fost testaţi cu aparatul alcooltest, rezultatele indicate fiind zero. Cel de al treilea conducător auto, rănit, urmează a fi testat. Poliţişti din cadrul Brigăzii Rutiere efectuează cercetări în vederea stabilirii cu exactitate a cauzelor şi împrejurărilor producerii evenimentului”, au anunțat reprezentanții Poliției.

ADVERTISEMENT

Potrivit comunicatului de presă, polițiști din cadrul Brigăzii Rutiere efectuează în prezent cercetări în vederea stabilirii cu exactitate a cauzelor și împrejurărilor producerii evenimentului care a blocat pentru câteva ore parcarea subterană de la AFI Cotroceni.

Accidentele de circulație în date statistice, în România

Conform datelor extrase din bazele de date ale Direcției Rutiere și prezentate anul trecut de Poliția Română, evoluția accidentelor grave, înregistrate în primele 7 luni ale anilor 2019, 2020 și 2021 este următoarea:

ADVERTISEMENT

2019 – 4.421 de accidente soldate cu decesul a 894 de persoane şi rănirea gravă a altor 4.200.
2020 – 3.637 de accidente soldate cu decesul a 812 de persoane şi rănirea gravă a altor 3.344.
2021 – 2.586 de accidente, soldate cu decesul a 932 de persoane şi rănirea gravă a altor 2.004.

Conform Poliției Române, principalele 3 cauze generatoare de accidente rutiere grave, în urma cărora au decedat persoane sunt următoarele: viteza neadaptată la conduțiile de drum – 106 accidente, în urma cărora au decedat 119 persoane, iar alte 38 au fost grav rănite, traversarea neregulamentară pietoni – 75 de accidente, în urma cărora au decedat 76 de persoane, iar alta a fost grav rănită și apariția pietonilor pe partea carosabilă – 58 de accidente, în urma cărora au decedat 58 de persoane.

ADVERTISEMENT